Politerno > Україна і світ > Суддю ВАКС притягли до відповідальності за дозвіл на обшук у судді ОАСК

Суддю ВАКС притягли до відповідальності за дозвіл на обшук у судді ОАСК

  • 13 Січня, 2021
  • 620 Переглядів
  • 0

Судді Вищого антикорупційного суду Тимуру Хамзіну винесено попередження за те, що він дозволив НАБУ провести обшуки у судді Окружного адміністративного суду Києва Володимира Келеберди.

Про це повідомляє Центр протидії корупції в Telegram.

Келеберди – один із суддів, якого підозрюють у створенні злочинної організації і захопленні влади.

За даними ЦПК, на думку Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, достатніх підстав для обшуку не було.

Водночас суддя ВАКС вважає, що матеріали справи свідчили про необхідність обшуку та про пропорційність такого втручання у права Келеберди. Іншими способами, окрім як обшук і вилучення, отримати інформацію про ймовірний злочин — у цьому випадку було неможливо.

Хамзін наголосив, що висловив лише припущення можливої причетності Келеберди до злочину, жодних категоричних тверджень не було.

Рішення щодо Хамзіна винесли напередодні засідання у Вищому антикорсуді, яке відбудеться 14 січня і де переглядатимуть можливість подовжити справу суддів ОАСК.

Раніше ВРП вже виносила попередження іншій судді ВАКС Вірі Михайленко за те, що дозволила заочне розслідування стосовно ексмінітра екології часів Януковича Миколи Злочевського.

Нагадаємо, 1 вересня минулого року Вища рада правосуддя розглядала клопотання генпрокурора про тимчасове відсторонення голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, заступника Євгенія Аблова, суддів Ігоря Качура, Володимира Келеберди, Олексія Огурцова та Ігоря Погрібніченка – у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Перед засіданням ВРП по судді Вовку НАБУ виклало докази його зв’язків із членами ради.

Наприкінці листопада Національне антикорупційне бюро просило дозвіл на затримання та арешт підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Суддя Вовк у свою чергу на своїй сторінці у Facebook назвав повідомлення НАБУ “черговою маніпуляцією і безсовісною брехнею”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE