Politerno > Україна і світ > НАБУ просить у ВРП дозволу на затримання суддів ОАСК

НАБУ просить у ВРП дозволу на затримання суддів ОАСК

  • 26 Листопада, 2020
  • 712 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро просить дозвіл на затримання та арешт підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

“Детективи НАБУ направили генпрокурору проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання та утримання під вартою підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які грубо ухиляються від виконання своїх процесуальних обовʼязків”, – сказано у повідомленні.

У НАБУ додали, що змушені вдатися до таких дій, бо інших законних шляхів для доставлення підозрюваних до суду та забезпечення їхньої належної процесуальної поведінки, немає.

Повідомляється, що окремі підозрювані у кримінальному провадженні, зокрема голова ОАСК Павло Вовк, його заступник та двоє суддів, систематично не з’являються на допити. Також підозрювані ігнорують виклики до суду, де їм мають обрати запобіжні заходи.

Зокрема, Вовк проігнорував засідання, призначені на 22, 29 жовтня, 2, 5 та 23 листопада.

3 листопада його вже вдруге оголосили у розшук.

Суддя Вовк у свою чергу на своїй сторінці у Facebook назвав повідомлення НАБУ “черговою маніпуляцією і безсовісною брехнею”.

“Уже втомився повторювати, що ні я, ні більшість суддів ОАСК офіційно не є підозрюваними у справі, яку “розслідує” НАБУ, що було підтверджено рішеннями суду і Вищої ради правосуддя, яка повернула з цієї причини генеральному прокурору подання про відсторонення від здійснення правосуддя мене і моїх колег без розгляду ще у вересні цього року”, – зазначив Вовк.

Суддя додав, що судді ОАСК не зобов’язані і не будуть ходити на слідчі заходи НАБУ, тому що вони “поважають закон”.

За його словами, якщо клопотання НАБУ будуть підписані генпрокурором, то він разом зі своїми колегами зможе довести Вищій раді правосуддя, “всю некомпетентність і упередженість НАБУ і самого генпрокурора” по відношенню до них.

Він також заявив, що доб’ється того, що винні “у всьому цьому юридичному і правовому нігілізмі понесуть не фейкову, а реальну відповідальність за свої дії”.

Нагадаємо, Суддів ОАСК, голову Державної судової адміністрації, колишніх високопосадовців та інших осіб підозрюють у створенні злочинної організації; захопленні держвлади; зловживанні впливом; втручанні у діяльність державних діячів та створенні штучних перешкод у діяльності ВККС та її членів. Підозри суддям передали 17 липня 2020 року.

11 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підозрюваних у діяльності злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

Пресслужба ОАСК повідомила, що судді ОАСК, яких НАБУ оголосило у розшук за спробу захоплення державної влади, перебувають на робочих місцях і виконують свої службові обов’язки, а голова суду Павло Вовк отримав повістки на допит у Національному антикорупційному бюро на 17-те і 18 серпня – і планує прийти.

4 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

3 листопада стало відомо, що Національне антикорупційне бюро вдруге оголосило голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка у розшук.

Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими,і додав, що у відставку не збирається.

Також ми повідомляли, що нардепа з фракції “Слуга народу” Олександра Дубінського п’ять разів згадували на аудіозаписах розмов голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка зі справи про “захоплення влади” суддями ОАСК.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE