Politerno > Україна і світ > Апеляційний суд підтвердив правомірність дій НАБУ у справі “Роттердам+”

Апеляційний суд підтвердив правомірність дій НАБУ у справі “Роттердам+”

  • 14 Січня, 2021
  • 536 Переглядів
  • 0

У вівторок, 12 січня, Шостий апеляційний адмінсуд столиці скасував рішення ОАСК щодо протиправності дій детектива НАБУ в оцінці збитків від формули “Роттердам+” у 18 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

 

“НАБУ переконане, що ОАСК не може надавати оцінку доказам в кримінальному судочинстві, адже це поза його компетенцією. Апеляційний суд також дійшов висновку, що справа не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства і закрив провадження”, – зазначають у Бюро. 

Зазначається, що “сторона захисту, в свою чергу, намагалася оскаржити дії детектива-аналітика НАБУ щодо розрахунку негативних наслідків від застосування формули, проте апеляційний суд не підтримав її позицію та визнав правомірними дії детективів”.

Аналітики НАБУ оцінили збитки від першого періоду дії формули “Роттердам+” у 2016-2017 роках у 18 млрд грн. 

Нагадаємо, справу “Роттердам+” Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила ще 27 серпня 2020 року через відсутність у ній складу злочину. Пізніше це рішення підтримав Офіс Генерального прокурора. Причина – в зібраних НАБУ матеріалах немає доказів збитків від формули або вчинення будь-ким кримінально правопорушення.

24 вересня Вищий антикорупційний суд відмовив екснардепу Чумаку у задоволенні скарги на постанову прокурора САП Пономаренка про закриття провадження щодо “Роттердам +”.

Але 27 жовтня Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи щодо так званої формули “Роттердам+”.

17 листопада ЗМІ повідомили, що колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду підтвердила рішення першої інстанції про обґрунтованість закриття справи “Роттердам +”.

У той же день Національне антикорупційне бюро України заявило, що Вищий антикорупційний суд постановив поновити розслідування справи “Роттердам +”.

Антимонопольний комітет не виявив порушень законодавства про захист економічної конкуренції щодо розрахунку у 2016-2017 роках ринкової ціни електроенергії (справа “Роттердам+” – ред.) і закрив справу проти НКРЕКП через недоведеність.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE