Politerno > Україна і світ > Названо регіони із найвищими тарифами на громадський транспорт – Зеленський ініціює перевірку

Названо регіони із найвищими тарифами на громадський транспорт – Зеленський ініціює перевірку

  • 19 Січня, 2021
  • 1887 Переглядів
  • 0

В Україні у 2020 році проїзд у міському транспорті подорожчав 7,8% – з 5,1 гривень до 5,5 гривень.

Про це повідомляється на сайті Державна служба статистики.

 

Водночас, бензин А-95 подешевшав за рік на 11,1% до 25,0 гривень за літр, бензин А-92 на 11,7% до 23,8 грн, дизельне паливо – на 12,4% до 24,1 гривень. При цьому газ скраплений для автомобілів подорожчав на 1,4% до 12,7 гривень за літр.

За даними статистичного відомства, найвища вартість проїзду в Києві – 8,0 гривень за квиток. Далі йдуть Львівська (7,0 гривень) та Донецька області (6,8 гривень).

Найнижча вартість проїзду в Черкаській (3,0 гривень) та Херсонській областях (2,5 гривень). Дані по Закарпатській області відсутні.

Президент Володимир Зеленський доручив перевірити ціни на проїзд в громадському транспорті в Україні. Проведення аудиту він доручив заступнику керівника свого офісу Кирилу Тимошенку.

В ході перевірки буде зіставлено ціноутворення в Києві та областях України за різні проміжки часу. Також центральна влада хоче отримати роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів.

“Завданням усіх представників системи державної влади є робота в інтересах громадян”, – наголосили в ОП.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Виконавчого комітету Тернопільської міської ради на постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 16.04.2019 року – підтвердив незаконність тарифів на проїзд у громадському транспорті в Тернополі



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE