Politerno > Україна і світ > Посольство США оприлюднило локації мітингів за Навального, Росія заявила про інтервенцію

Посольство США оприлюднило локації мітингів за Навального, Росія заявила про інтервенцію

  • 22 Січня, 2021
  • 837 Переглядів
  • 0

Напередодні намічених в РФ масових протестів, Посольство США в Росії опублікувало на своєму офіційному сайті список місць проведення неузгоджених акцій прихильників Олексія Навального, запланованих на суботу.

“ЗМІ повідомляють, що в суботу, 23 січня, по всій Росії плануються демонстрації на підтримку активіста опозиції. Ці демонстрації можуть бути несанкціонованими”, – повідомило посольство.

 

Далі в оголошенні американського диппредставництва наводяться точні адреси збору і маршрути мітингів, а також час початку кожного з них. Відповідно до оприлюдненого документу, мітинги і марші пройдуть в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Пермі, Челябінську, Красноярську, Новосибірську, Омську, Владивостоці, Хабаровську, Улан-Уде, а також в Іркутську.

Практично всі акції, включаючи столичну, заплановані на 14:00, однак у деяких містах вони почнуться дещо раніше – о 12:00.

“З огляду на ймовірну значну присутність поліції і можливе розосередження демонстрантів в інших районах міст, громадянам США слід уникати цих демонстрацій і будь-яких пов’язаних з демонстраціями заходів”, – повідомляється під розкладом акцій.

Також в повідомленні наводяться телефони американських диппредставництв і стандартні в таких випадках запобіжні заходи, як-то “уникати людних місць”, “мати при собі документи громадянина США” тощо.

На цю публікацію вже відреагувало зовнішньополітичне відомство Росії, зазначивши, що такі повідомлення є іноземним втручанням у справи РФ, тобто в буквальному сенсі – іноземною інтервенцією.

“Настільки вичерпні дані виходять за рамки “турботи” про власних громадян в Росії. Все це збігається з провокаційними засадами Вашингтона щодо стимулювання “протестів в країнах з неугодними їм урядами”, – заявили в міністерстві.

Офіційна Москва підкреслила: “Будь-які спроби подібного “висвітлення” несанкціонованих мітингів будуть розглядатися як грубе втручання у внутрішні справи нашої країни і викличуть відповідну реакцію”.

Нагадаємо, Навального затримали 17 січня в аеропорту “Шереметьєво”, коли він повернувся в Росію після лікування через спробу отруєння. За версією російської влади, Навальний ухилявся від контролю як умовно-засуджений. Хімкинський суд Російської Федерації взяв під варту Олексія Навального на 30 діб – до 15 лютого 2021 року.

Навальний записав відеозвернення з відділку поліції, у якому закликав росіян виходити на вулиці та не боятися нинішньої влади.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування про палац президента Володимира Путіна біля Геленджика.

Російські блогери почали публікувати ідентичні відеозвернення з критичними оцінками повернення Олексія Навального в Росію.

Європарламент підтримав резолюцію, в якій закликав до посилення санкцій та інших обмежувальних кроків у зв’язку з арештом російського опозиціонера Алексія Навального.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE