Politerno > Україна і світ > Молдова остаточно відмовила у наданні притулку судді Чаусу – ЗМІ

Молдова остаточно відмовила у наданні притулку судді Чаусу – ЗМІ

  • 15 Березня, 2021
  • 850 Переглядів
  • 0

Молдова остаточно відмовила у наданні політичного притулку одіозному українському судді Миколі Чаусу, який перебуває в міжнародному розшуку.

Проце повідомляє Інтерфакс-Україна“, який посилається на молдовські ЗМІ.

 

Повідомляється, що відповідне рішення винесла колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Вищої судової палати Молдови.

Як відомо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.

2 березня в Кишиневі суд заарештував Миколу Чауса на 15 діб. Детективи НАБУ особисто відвезли у Молдову документи на екстрадицію судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.

У жовтні 2017-го Чаус подав клопотання про надання політичного притулку, але Молдова його відхилила. Після цього він подав до суду на тодішнього президента Молдови Ігоря Додона. 

27 жовтня 2017 року Чауса оголосили у міжнародний розшук.

У 2019 році Чауcа помітили на прогулянці Кишиневом.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE