Politerno > Україна і світ > Трьох фігурантів справи “ПВК Шевченка й Семенченка” відправили під цілодобовий домашній арешт. ВІДЕО

Трьох фігурантів справи “ПВК Шевченка й Семенченка” відправили під цілодобовий домашній арешт. ВІДЕО

  • 25 Березня, 2021
  • 1255 Переглядів
  • 0

Колишніх добровольців батальйону “Донбас” Олександра Новікова (“Хаммер”), Ігоря Орленка (позивний “Соболь”) та Сергія Акимовича (позивний “Аким”), яких підозрюють у створенні воєнізованого збройного формування на чолі з екснардепом Семеном Семенченком та Євгеном Шевченком, відправили під цілодобовий домашній арешт.

“Суддя Печерського суду Крістіна Константінова відмовила СБУ і Генпрокуратурі в арешті Новікова. На час слідства він має цілодобово залишатися вдома.

Жодних доказів незаконності на суді не було наведено”, – прокоментував трансляцію у Facebook екснардеп Єгор Соболєв.

Згодом суддя Константінова відмовила СБУ і Генпрокуратурі в арешті і другого і третього добровольців «Донбасу» Ігоря Орленка (позивний “Соболь”) та Сергія Акимовича (позивний “Аким”). На час слідства вони теж мають цілодобово залишатися вдома.

Нагадаємо, 24 березня 2021 року Служба безпеки України повідомила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, а можливими організаторами називає Семена Семенченка та Євгена Шевченка.

За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 українців. Слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між ПВК та організаціями країн Близького Сходу. Також зафіксовано пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.

Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи та чекає доказів СБУ.

СБУ підозрює, що Шевченко і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов’язаних з “Укроборонпромом”, Андрій Рогоза причетні до організації каналу постачання військових товарів з Росії на оборонні підприємства України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE