Politerno > Україна і світ > Росія перекидає до Криму псковських десантників, які воювали на Донбасі – розслідувачі

Росія перекидає до Криму псковських десантників, які воювали на Донбасі – розслідувачі

  • 5 Квітня, 2021
  • 1393 Переглядів
  • 0

Росія перекидає в окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію, бійці якої відомі як “псковські десантники”.

Повідомляє група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Повідомляється, що в TikTok було опубліковано відео, де видно залізничну платформу з самохідною артилерійською установкою “Нона-С”, яка перебуває на озброєнні повітряно-десантних військ. Перевіривши номер платформи за допомогою сервісу gdevagon, журналісти встановили, що вона слідує зі станції Черьоха у Псковській області на станцію “Сімферополь-вантажний”.

Вантажовідправником і вантажоодержувачем вказана військова частина 07264 – 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія, бійці якої відомі як “псковські десантники”.

“104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, що входить до цієї дивізії, дислокується якраз в селищі Черьоха, звідки і відправився потрапив на відео ешелон. З деяких деталей, наприклад, по штабелю круглого лісу біля колій, ми припускаємо, що відео знято саме на станції Черьоха, під час навантаження ешелону.

Крім війни в Чечні, 76-а дивізія відома тим, що зазнала втрат в ході конфлікту на сході України влітку 2014 року. Однак це не дозволяє зробити однозначний висновок, що десантників готують для вторгнення – перекидання однією з найбільш боєздатних російських частин виглядає цілком логічно і в тому випадку, якщо нарощування російського угруповання проводиться для залякування української влади”,
– йдеться у матеріалі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE