Politerno > Україна і світ > В Кремлі заявили, що в Україні “ось ось може поновитися війна”

В Кремлі заявили, що в Україні “ось ось може поновитися війна”

  • 11 Квітня, 2021
  • 907 Переглядів
  • 0

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів на заяви США щодо концентрації російського озброєння біля кордонів з Україною тезою щодо можливого початку активних бойових дій і захист російськомовного населення.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує Інтерфакс.

“Поруч з нами країна, де ось-ось може відновитися громадянська війна. Поруч з нами країна, в якій ми не виключаємо, що керівництво знову вважатиме за можливе вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звичайно, небезпечно. Чи повинні ми вживати заходів для забезпечення своєї безпеки? Повинні. Ось ми це і робимо.

Як ми переміщаємо, куди ми переміщаємо війська всередині нашої власної території – це наша особиста справа, наша внутрішня справа.  І це не повинно викликати ні в кого стурбованості. Росія ніколи ні для кого не була загрозою”.

За словами Пєскова, Москва перекиданням військ до українського кордону нібито забезпечує свою безпеку. При цьому в Кремлі не згадали про свою роль у бойових діях на Донбасі і назвали війну “громадянською”: “Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту. Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни”.

Разом з цим прес-секретар Путіна сказав, що “ніхто не збирається рухатися до війни і взагалі ніхто не сприймає можливість такої війни”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE