Politerno > Україна і світ > Компанія Дубневича володіла 200 кг золота, яке не потрапило під арешт ВАКС. ВІДЕО

Компанія Дубневича володіла 200 кг золота, яке не потрапило під арешт ВАКС. ВІДЕО

  • 20 Квітня, 2021
  • 1087 Переглядів
  • 0

Кіпрська офшорна фірма Energypoint Holding Limited членів родини нардепа Ярослава Дубневича володіла 200 золотими злитками на $8 мільйонів, які не потрапили під арешт Вищого антикорупційного суду.

Про це йдеться у розслідування Bihus.Info.

Журналісти зазначають, що золото найімовірніше було продане у момент зняття з Дубневича депутатської недоторканності і арешту його майна.

Згідно з даними фінзвітів, золото (200 злитків по одному кілограму і ще 11 злитків по одній унції) з’явилося у компанії у 2017 році.

Наприкінці жовтня 2019 року Верховна Рада зняла з Дубневича депутатську недоторканність і дала дозвіл на арешт через розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Силовики тоді назвали Дубневича організатором схеми виводу десятків мільйонів гривень з “Укрзалізниці”.

Журналісти зазначають, що названий антикорупційниками проміжок роботи схеми з залізницею охоплював і 2017 рік, коли у компанії з’явилося золото.  

Тоді нардеп швидко вийшов на волю під заставу, але все його майно опинилося під арештом. 

Водночас Bihus.Info зазначає, що арешт не торкнувся Energypoint Holding Limited, власницею якої в той момент була донька Дубневича Роксолана Пиртко. Вона вийшла з компанії у листопаді 2019 року, а в опублікованому за кілька місяців річному звіті злитків вже не було – золото продали. 

На що пішли виручені від продажу золота кошти невідомо, але нещодавно журналісти зафіксували як Дубневич приїхав у Верховну Раду на новому Mercedes S500 2020 року випуску, який коштує близько 6 мільйонів гривень. 

Energypoint Holding Limited довгий час згадувалася різними ЗМІ як бізнес-структура з орбіти родини Дубневичів.

Окрім доньки Дубневича кіпрською компанією свого часу володів і тесть нардепа Мирослав Швидкий.

У розмові з журналістами чоловік заявив, що він був підставною особою і просто підписував те, на що вказував зять. 

Bihus.Info зазначає, що Швидкий нині також значиться власником львівської компанії “Передзвін”, яка володіє великою кількістю дорогої нерухомості у Львові і колекцією автомобілів, зокрема, і вищезгаданим Mercedes. Ці активи також не потрапили під арешт.

У коментарі журналістам Швидкий заявив, що в “Передзвоні” він також формально. Чоловік не знає, чим займається компанія, і ніколи не був в її офісі.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року Вищий антикорупційний суд заарештував кошти підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень Укрзалізниці нардепа Ярослава Дубневича.

У листопаді минулого року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала народного депутата із групи «За майбутнє» Верховної ради Ярослава Дубневича до 31 грудня.

Слідство вважає Ярослава Дубневича організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн Укрзалізниці. Він разом зі спільниками вивчив та проаналізував ринок стрілочних переводів і організував постачання деталей за завищеними цінами.

Використовуючи свій статус нардепа та голови транспортного комітету, Дубневич “надавав учасникам схеми незаконні вказівки”. На цій схемі заробили фірми, контрольовані депутатом та його спільниками.

Наприкінці жовтня 2019 року Верховна Рада дозволила притягнути Дубневича до кримінальної відповідальності. Він став першим обранцем 9 скликання, якого позбавили недоторканності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE