Politerno > Україна і світ > Корнієнко не почув у риториці Путіна сигналів щодо можливого розширення агресії

Корнієнко не почув у риториці Путіна сигналів щодо можливого розширення агресії

  • 21 Квітня, 2021
  • 593 Переглядів
  • 0

Перший заступник глави фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко вважає, що риторика президента РФ Володимира Путіна під час щорічного звернення до Федеральних зборів свідчить про те, що у Росії немає рішень щодо розширення агресії.

Про це заявив перший заступник глави фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Загроза з боку РФ біля наших кордонів дійсно зберігається. Це розуміємо не тільки ми, а й наші міжнародні партнери. Водночас Україна з 2014 року не мала такої одностайності в підтримці з боку західних держав і міжнародних організацій, як зараз”, – сказав Корнієнко.

Нардеп звернув увагу, що Путін у своєму посланні до Федзборів прямо не прокоментував їхні військові приготування, проте його риторика була досить загрозливою.

“Натяки на те, що Росія буде жорстко реагувати на загрози, які сама ж вважає загрозами. Він говорив про “червоні лінії”, які Москва визначатиме сама. Така риторика на фоні максимальної неконкретності Путіна свідчить про те, що у Росії, принаймні поки, немає рішень щодо розширення агресії”, – додав Корнієнко.

Парламентарій звернув увагу на те, що в посланні Путіна прозвучало багато заяв про соціальні та фінансові проблеми Росії, і “можемо зрозуміти, якого масштабу ці проблеми”.

“Це держава точно не може собі дозволити витрачати мільярди доларів на агресивну зовнішню політику і військові приготування. Але саме через масштаб соціальних і фінансових проблем продовжить залякувати як сусідні народи, так і власне суспільство, витрачаючи на це ресурси. Замість того, щоб боротися з бідністю, виводити свої регіони зі стану фінансової кризи, Путін витрачає колосальні кошти на підготовку до війни. Жодна справді демократична держава просто не змогла б собі це дозволити”, – зазначив “слуга народу”.

Водночас, як підкреслив Корнієнко, Україна не відходить від свого головного пріоритету – дипломатичного шляху припинення війни на Донбасі. “Україна ніколи не готувала розширення війни і не планує це робити. Але ми будемо захищати нашу державу, що б не планували у Москві”, – сказав він.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін пригрозив західним країнам жорсткою відповіддю на дії, які, на його думку, загрожуватимуть безпеці Росії.

Путін стверджує, що Олександра Лукашенка та експрезидента України Віктора Януковича хотіли вбити невідомі “під час держперевороту”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE