Politerno > Україна і світ > Зв’язки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен: головні кандидати в мери Харкова. ВІДЕО – ФОТО

Зв’язки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен: головні кандидати в мери Харкова. ВІДЕО – ФОТО

  • 29 Квітня, 2021
  • 641 Переглядів
  • 0

Журналісти проаналізували інформацію з відкритих джерел про Ігоря Терехова та Михайла Добкіна – головних кандидатів на посаду міського голови Харкова.

Відповідне розслідування провели журналісти “Слідство.Info“.

Вибори міського голови Харкова призначені на 31 жовтня. До цього обов’язки мера виконує Ігор Терехов. Його, згідно з опитуваннями, готові підтримати під час голосування понад 29% харків’ян, Михайла Добкіна – 35%.

Головні кандидати в мери Харкова Терехов і Добкін: звязки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен, - ЗМІ 01

Ігор Терехов

Ігор Терехов починав кар’єру із суддівства футбольних матчів. З 1994 по 1999 рік він працював у компанії з виробництва холодильного обладнання “Укркондиціонер”, яка зараз частково належить його матері. Після цього Терехов перейшов на держслужбу.

З 2007 року Терехов працював у команді тодішнього голови Харківської ОДА Арсена Авакова, але через 3 роки перейшов у команду його політичного опонента Геннадія Кернеса.

Головні кандидати в мери Харкова Терехов і Добкін: звязки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен, - ЗМІ 02

Ігор Терехов та Геннадій Кернес

Ще в 2007 році Кернес називав Терехова одним із власників мережі тютюнових кіосків “Кисет”. Кіоски цієї компанії досі можна зустріти по всьому Харкову. Офіційно прізвища Терехова серед бенефіціарів “Кисета” немає, але 30% компанії належить його колишній дружині Олені Винник. Також Винник володіє мережею з майже 10 розташованих по всій Україні медзакладів – переважно з мережі “Он Клінік”. 89-річній матері Терехова, крім “Укркондиціонер”, належать частки в клініках “Он Лаб” і “Он Клінік Луганськ”. Крім того, спільно з Оленою Винник Терехова є бенефіціаркою компанії “Інтерспін”, яка займається орендою нерухомості.

Згідно з декларацією, Терехову належить спільно з матір’ю половина квартири площею під 70 квадратних метрів, дві квартири – на 29,5 і 101 квадратнй метрів – він орендує. Також він орендує автомобіль – Mercedes-Benz GL 350 2013 року випуску. Задекларував Терехов і коштовний годинник Omega Speedmaster і заощаджень готівкою і на банківських рахунках загалом на понад 6,3 мільйона гривень.

У квітні цього року низка ЗМІ повідомили, що бачили Терехова на відпочинку в Туреччині з Ганною Кузнецовою – в минулому редакторкою комунальної газети “Харьковские известия”, тепер – депутаткою облради від “Блоку Кернеса”. У Кузнецової є спільний з родичами Терехова бізнес: вона володіє частками в медичних компаніях – “Он Клінік ЕДВАНСТ”, “ДокторПРО Київ”, “Медікал Адванст”, “Бріют”, “Медікал Рей” і “Он Клінік Харків Палац Спорту”.

Головні кандидати в мери Харкова Терехов і Добкін: звязки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен, - ЗМІ 03

Ганна Кузнецова – третя ліворуч

Головний суперник Терехова – колишній мер Харкова і екснардеп Михайло Добкін. Останні 2 роки він майже не вів політичну діяльність, але на початку 2021-го створив власний політпроєкт “Християнські соціалісти”.

Головні кандидати в мери Харкова Терехов і Добкін: звязки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен, - ЗМІ 04

Михайло Добкін

Добкін – фігурант кількох кримінальних справ. У 2014 році його підозрювали в посяганні на територіальну цілісність України і посадили під домашній арешт, але незабаром справу закрили.

У 2016 році Добкіну повідомили про підозру в причетності до незаконного привласнення майже 80 гектарів землі в Харкові вартістю понад 230 млн гривень. Його взяли під арешт, також заарештували майно – 2 будинки, 2 машини, земельну ділянку і винний льох. Згодом арешт зняли. Добкін досі є обвинувачуваним у цій справі, але з 2018 року не відбулося жодного засідання суду – не приходять то прокурори, то адвокати.

В останній декларації, поданій у 2020 році, Добкін зазначив 9 коштовних годинників, старовинні статуетки, ікони, столітні книги, шуби, картини, колекцію зброї та діаманти. Також, згідно з документом, його родині належить 10 автомобілів, 4 водні засоби і 3 мотоцикли.

Велика частина майна Добкіна записана на його дружину Аллу. Вона – співзасновниця кооперативів (об’єднання громадян для спільної побудови житла) “Верес” і “Тріумф”. Разом з дружиною Добкін володіє частками у Володимир-Волинській торговій та аграрній компаніях. За 2019 рік сім’я задекларувала заощаджень майже на 20 млн гривень.

Головні кандидати в мери Харкова Терехов і Добкін: звязки з Аваковим, кримінальні справи та відносини з бізнес-вумен, - ЗМІ 05

Михайло Добкін з дочкою Аллою

Одна із чотирьох дітей Добкіна, Алла, нині будує кар’єру співачки під псевдонімами ADMood і Dobkina. В її Instagram – фото в одязі загальною вартістю в десятки тисяч євро. Алла одружена з депутатом Харківської облради, директором паливної фірми Олегом Гуревичем. Чоловік не вніс її у свою декларацію за 2020 рік, пояснивши це тим, що вони не проживають разом (хоча за законом все одно мав вказати інформацію про дружину).

Добкін виховує свого зведеного брата – дев’ятирічного Давида Добкіна. Їхній спільний батько помер у 2016 році, і через 2 роки Добкін отримав опіку над зведеним братом. Мати Давида, Марію Щеку, суд визнав нездатною виконувати батьківські обов’язки через серйозний психічний розлад. Її адвокат стверджував, що жінку силою помістили в психіатричну лікарню.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній раді зареєстровано постанову про проведення позачергових виборів міського голови Харкова 31 жовтня 2021 року.

Источник: https://censor.net/ua/v3262856

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE