Politerno > Україна і світ > Серед 11873 учасників зборів 19 померлих і 47 включених двічі: ЦВК відмовила у “земельному референдумі”

Серед 11873 учасників зборів 19 померлих і 47 включених двічі: ЦВК відмовила у “земельному референдумі”

  • 11 Червня, 2021
  • 810 Переглядів
  • 0

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи, яка хотіла провести референдум щодо продажу землі, через невідповідності у підписних листах. У той же час зареєструвала іншу ініціативну групу, яка хоче референдум з такого ж питання.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК.

“Зокрема, в списках учасників зборів 47 осіб включені до нього двічі. При цьому підписи напроти однакових прізвищ та інших персональних даних візуально відрізняються.

Також у списках учасників зазначені відомості про 19 померлих осіб, навпроти прізвищ яких проставлені підписи. До того ж, 17 осіб із зазначених “мертвих душ” включено до списку членів ініціативної групи”, – зазначили у Центрвиборчкомі.

Документи ініціативна група подала 1 червня. У них вказувалось, що на зборах були присутніми 10927 громадян України, які і обрали ініціативну групу більшістю. Йшлось про винесення на референдум питання “Чи підтримуєте Ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?”. 

Водночас, представники ЦВК, які були присутні на зборах, відзначили, що мали місце порушення. 

“В протоколі зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою зазначено кількість учасників зборів – 11873 осіб. Враховуючи, що до списку учасників зборів були включені 19 померлих осіб, а також 47 осіб були включені двічі, зазначена кількість учасників зборів не відповідає фактичним результатам голосування”, – додали у ЦК.

У комісії також кажуть, що зареєстрували іншу ініціативну групу, яка хоче референдум з такого ж питання. 

Проголосуй за посиланням: Якщо суди вслід за ЦВК не дадуть провести “земельний референдум”, чи вийдете ви на протести?



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE