Politerno > Україна і світ > Тимошенко: 10 членів ЦВК відмовили 11-тисячній ініціативній групі в праві на всенародний референдум

Тимошенко: 10 членів ЦВК відмовили 11-тисячній ініціативній групі в праві на всенародний референдум

  • 11 Червня, 2021
  • 1426 Переглядів
  • 0

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи «земельного» референдуму.

Про це повідомила лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами засідання. 

«Так проголосували маріонетки в ЦВК, які отримали від вищих посадових осіб держави пряму команду не допустити референдуму проти розпродажу сільськогосподарської землі. Нам всім стало очевидно, що немає в країні ніякого народовладдя, немає ніякого закону про референдум, який можна провести за народною ініціативою. Пославшись на формальні і суто надумані причини, 10 членів ЦВК, які представляють монобільшість, відмовили 11-тисячній ініціативній групі в праві організувати всенародний референдум на захист землі», – наголосила Юлія Тимошенко.


Читайте також:
“Влада блокує роботу КСУ. Ми будемо об’єднувати народ і захищати національні інтереси на площах”, – Тимошенко. ВІДЕО – ФОТО

Вона нагадала, що за соціологічними дослідженнями, проведення волевиявлення щодо заборони розпродажу землі підтримують понад 77% українців. Однак влада нехтує думкою народу, тому команда «Батьківщини» продовжуватиме боротьбу.

«Незаконне рішення ЦВК ми найближчими днями будемо оскаржувати у суді. Так ми перевіримо, чи відбулась реформа судочинства, чи може суд відновити справедливість і дати мільйонам людей в країні шанс зупинити розпродаж землі. Ми не здамося і  не зупинимося. До осені ми будемо боротися в судах, а восени будемо звертатися до людей і разом вирішувати, що робити, коли влада діє проти волі народу, проти майбутнього держави, проти національних інтересів»», – запевнила лідер «Батьківщини».

 


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE