Politerno > Україна і світ > “Газпром” міг натиснути на УЄФА через гасло “Героям слава” на формі збірної України з футболу, – Bild

“Газпром” міг натиснути на УЄФА через гасло “Героям слава” на формі збірної України з футболу, – Bild

  • 12 Червня, 2021
  • 792 Переглядів
  • 0

Скандал із забороною збірній України з футболу використовувати слоган “Героям слава” на новій формі може бути пов’язаний із спонсорським контрактом “Газпрому” і УЄФА.

Як інформує Укрінформ, про це пише німецьке авторитетне видання Bild.

“Відповіддю (на запитання, чому Росія так упевнено поводиться. – Ред.) може бути багатомільйонний контракт між УЄФА та російською державною газовою компанією “Газпром”, який був підписаний лише три тижні тому”, – йдеться у статті під заголовком “Мільйонна угода між Газпромом та УЄФА. Чи Путін купив чемпіонат Європи з футболу?”.

Як зазначається, Газпром та УЄФА оголосили 19 травня, що домовились про спонсорство турнірів УЄФА для збірних, тож концерн тепер має партнерські права на Євро-2020. В УЄФА відмовились назвати виданню суму, передбачену контрактом, пославшись на конфіденційність.

Інсайдери ж виходять з того, що йдеться про щонайменше 50 млн євро, сказано у публікації.

“Те, як гроші Росії впливають на рішення європейських футбольних функціонерів, є зрозумілим з історії з українськими футболками”, – пише автор.

Він зауважує, що Російський футбольний союз очолює голова правління компанії “Газпром нефть” Олександр Дюков, який лише у квітні був обраний членом Виконавчого комітету УЄФА.

У коментарі Bild посол України в ФРН Андрій Мельник висловив думку, що скарга РФ до УЄФА на тлі спонсорської угоди з Газпромом не є збігом. “Той факт, що УЄФА задовольняє російську скаргу щодо української національної форми буквально через декілька днів після укладення спонсорської угоди між Європейським футбольним союзом і державним концерном РФ “Газпром”, є більш ніж підозрілим”, – заявив дипломат.

Нагадаємо, Союз європейських футбольних асоціацій вимагає від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис “Героям слава”.

Співробітники американського посольства на чолі з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін одягли нову форму збірної України на Євро-2020 та відзначили її чудовий вигляд. 

Як повідомив голова УАФ Андрій Павелко, збірна України по футболу буде грати на Євро-2020 у раніше презентованій формі, яка викликала обурення в Росії. Але до неї буде додано ще один елемент, а гасло “Героям Слава!” розмістять за мапою, у центрі обрисів кордонів України. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE