Politerno > Україна і світ > ВМФ США підірвав 18-тонну бомбу в Атлантичному океані і викликав землетрус. ВІДЕО

ВМФ США підірвав 18-тонну бомбу в Атлантичному океані і викликав землетрус. ВІДЕО

  • 21 Червня, 2021
  • 621 Переглядів
  • 0

ВМФ США підірвав в Атлантичному океані бомбу вагою понад 18 тонн, щоб випробувати її вплив на авіаносець “Джеральд Р. Форд”, який увійшов до складу флоту в 2017 році. В результаті судно витримало випробування.

Відео цього експерименту оприлюднив YouTube-канал Military Footage Archive.

Випробування пройшли в 160 кілометрах від узбережжя Флориди. Бомбу скинули в океан і підірвали під водою, а на поверхні поруч з місцем вибуху знаходився американський авіаносець. У момент вибуху геологічна служба зафіксувала землетрус магнітудою 3,9 бала за шкалою Ріхтера. Проте, ніяких руйнівних наслідків для узбережжя це не принесло.

ВМФ США вже відзвітував, що авіаносець успішно витримав випробування, показавши стійкість до скидання таких бомб і свою ефективність в умовах бою. Військові також запевнили, що випробування відповідали вимогам щодо впливу на навколишнє середовище і проводилися з урахуванням шляхів міграції морської флори і фауни в цьому районі океану.

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що авіаносець USS Gerald R. Ford пройшов майже всі випробування для вступу на бойову службу. Для завершення тестування кораблю належить пройти «шок-тест» вибухом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE