Politerno > Україна і світ > Євросоюз продовжив на рік заборону на інвестиції в Криму

Євросоюз продовжив на рік заборону на інвестиції в Криму

  • 21 Червня, 2021
  • 562 Переглядів
  • 0

Рада ЄС продовжила санкції, введені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Росією, до 23 червня 2022 року.

Рішення було ухвалено в понеділок у Брюсселі в межах засідання Ради ЄС з питань закордонних справ без обговорення. Ці санкції продовжуються терміном на рік.

У раді ЄС нагадали, що діючі обмежувальні заходи включають цільовий імпорт в ЄС продуктів, що походять з Криму чи Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму чи Севастополі. Експорт певних товарів та технологій до кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів також підпадає під обмеження ЄС.

“ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви високого представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020 року” – йдеться у повідомленні.

Санкції вперше були введені у червні 2014 року у відповідь на спроби підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну. Інші заходи ЄС, реалізовані у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, та індивідуальні обмежувальні заходи.

Нагадаємо, 10 грудня 2020 року Євросоюз продовжив на пів року дію економічних санкцій проти Росії, введених за анексію Криму.

Європейський союз вирішив заморозити активи та ввів візові заборони щодо 78 білоруських офіційних осіб і 8 компаній.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE