Politerno > Україна і світ > Посол розповіла, чому Німеччина відмовляє Україні в наданні зброї

Посол розповіла, чому Німеччина відмовляє Україні в наданні зброї

  • 26 Червня, 2021
  • 503 Переглядів
  • 0

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що її країна обережно ставиться до питання надання зброї Східній Європі через історичне тло і виховання з ідеєю, що “німецької зброї тут ніколи не буде”.

Про це посол розповіла в інтерв’ю виданню “Дзеркало тижня”.

Відповідаючи на питання, чому Німеччина, один із найбільших світових експортерів зброї, відмовляє Україні в постачанні озброєння, посол сказала, що “для Німеччини історично Східна Європа — особлива частина світу, ми всі були виховані з ідеєю, що німецьких солдатів, німецької зброї тут ніколи не буде”.

“Вчора (22 червня, – ред.) була символічна дата – 80-річчя нападу Німеччини на Радянський Союз. Для нас усе це дуже складно. І треба знайти і в Бундестазі, і в уряді більшість, аби змінити думку щодо зброї для цього регіону. Це справді складно”, – зазначила посол.

Відповідаючи на коментар, що Німеччина продає багато зброї Єгипту та іншим країнам Близькосхідного регіону, які беруть участь у конфлікті у Ємені, Фельдгузен сказала, що “це не Східна Європа”.

“Я говорю про історію, а вона ще дуже присутня в Німеччині в наших дискусіях, і ви ж бачите зараз ці суперечки щодо політики пам’яті. І ми дуже обережні в цих питаннях”, – сказала вона.

Нагадаємо, Україна звернулася до Німеччини з проханням щодо постачання оборонних озброєнь для захисту свого узбережжя на тлі загроз з боку Росії. Німеччина вагається.

США та Німеччина до серпня хочуть домовитись про допомогу Україні через запуск газопроводу “Північний потік-2” і стримання Росії за допомогою санкцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE