Politerno > Україна і світ > США та Німеччина домовляються про допомогу Україні після запуску “Північного потоку-2” – ЗМІ

США та Німеччина домовляються про допомогу Україні після запуску “Північного потоку-2” – ЗМІ

  • 26 Червня, 2021
  • 445 Переглядів
  • 0

США та Німеччина до серпня хочуть домовитись про допомогу Україні через запуск газопроводу “Північний потік-2” і стримання Росії за допомогою санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Планується, що домовленості підготують до візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Вашингтона. Йдеться про компенсацію Україні транзитних зборів, які вона може втратити через “Північний потік-2” та укріплення інфраструктури. 

Німеччина також може взяти на себе зобов’язання підтримати план “Трьох морів” для розвитку східноєвропейського співробітництва в області енергетики і транспорту. 

Обговорення щодо угоди ведуть Державний департамент США та Міністерство закордонних справ Німеччини за участі радника президента США Джейка Саллівана та радника Меркель Яна Хеккера. 

Серед ідей, які обговорюють сторони, є інвестиції в Україну для будівництва власних електростанцій та плани стимулювати продаж зеленої енергії з України. 

Німеччина також заявила про готовність вступити в перемовини з Росією щодо продовження транзитних квот для України, щоб продовжити тривалість контракту на транспортування російського газу через Україну. 

Серед суперечливих ідей, які не дуже підтримує німецька сторона, є санкції проти Росії, якщо вона буде тиснути на Україну за допомогою газопроводу.

Зокрема, якщо Росія буде зменшувати поставки газа до України, то США можуть запровадити чергові обмеження проти Москви. 

Водночас, джерела видання стверджують, що сторони не дійшли спільного погляду на це питання, хоча кожна з них має власний проєкт із пропозиціями.

Нагадаємо, Євросоюз продовжив економічні санкції проти РФ, спрямовані на примушення Москви виконувати мінські угоди.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE