Politerno > Україна і світ > Виправдання гірше за злочин, – експерт про інтерв’ю Зеленського для Мосейчук

Виправдання гірше за злочин, – експерт про інтерв’ю Зеленського для Мосейчук

  • 26 Червня, 2021
  • 715 Переглядів
  • 0

Володимир Зеленський в телеінтерв’ю Наталії Мосійчук визнав, що спецоперація по захопленню «вагнерівців» таки була. Хоча раніше її існування і він сам, і його оточення категорично заперечували.

Зараз трактування (від Михайла Подоляка?) наступне: мовляв, це не наша операція і не наших партнерів з НАТО. Нам її нав’язували спецслужби РФ, щоб трапилася така ж біда та ізоляція, як з Білоруссю після захоплення літака з Романом Протасевичем. Але Україна відважно тягнула гуму, і операцію завалила, тим самим завдавши агресору важкий моральний збиток. І так буде з кожним! А Андрій Єрмак – взагалі найкращий з людей, з ним ВОЗ і працювати буде щасливо до самого кінця, та й помруть вони, мабуть, в один день… Політично – так це точно.

Як на мене, подібні кострубаті «виправдання» ще гірші, ніж попереднє тупе заперечення очевидного. Як для України, так і для її президента. Абсолютно некоректно порівнювати примусове захоплення літака під загрозою винищувача для затримання опозиційного журналіста з операцією спецслужб із затримання міжнародних терористів-найманців, які криваво наслідили і в Україні, і по світу. І якщо ВОЗ заперечує участь спецслужб країн НАТО, то від кого нам було б чекати «ізоляції»? Від Росії чи що? Та нехай би вона від нас відокремилася на все життя!


Читайте також: 
Зеленський наговорив на держзраду, визнавши “злив” спецоперації по “вагнерівцям”, – волонтер

До речі, якщо Штати погодяться «забути» про свою участь в спецоперації проти «вагнерівців», то ж не задарма. Ні, вони зажадають значних поступок – не від Зеленського, а від країни Україна.

Депутати з «Слуг» негайно почали повторювати вкрай непереконливі відмазки свого президента. Вражаюче, що творять з людьми шалені гроші і наркотик влади…

Опозиція в особі ЄС заголосила про державну зраду. Чесно кажучи, як раз їм це словосполучення краще не використовувати. Тому що на держзраду куди більше тягнуть «мінські угоди», укладені їхнім криголамом.

Моя думка на підставі наявних у мене фактів, що мова йде про кричущий непрофесіоналізмі наших вищих керівників. Вони продовжують мислити категоріями телепродюсерів: яка різниця, знімемо ми цей епізод сьогодні чи через тиждень, все одно при монтажі все переставимо. Але якщо зсовувати проведення спецоперації, то ламається її ретельно спланований порядок, стихійно розширюється кількість поінформованих осіб і різко зростає ймовірність небажаних витоків. Що, мабуть, і сталося.

У будь-якому випадку, нам всім, включаючи ВОЗа, необхідне об’єктивне розслідування нетривіального епізоду з «вагнерівцями», встановлення і покарання винних і, головне, відпрацювання заходів щодо недопущення подібного. Тільки це здатне повернути довіру до України як елементу світової системи безпеки, яка, на жаль, помітно похитнулася.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE