Politerno > Україна і світ > ДБР повідомило про підозру екс-заступнику міністра оборони і голові “Кузні на Рибальському”

ДБР повідомило про підозру екс-заступнику міністра оборони і голові “Кузні на Рибальському”

  • 2 Липня, 2021
  • 931 Переглядів
  • 0

Колишньому заступнику міністра оборони і голові правління заводу “Кузня на Рибальському” повідомлено про підозру в причетності до поставок катерів і санітарних автомобілів низької якості.

Про це заявив начальник слідчого відділу Держбюро розслідувань Ігор Гриняк, повідомляє “РБК-Україна“.

“Підозрюваним вручено клопотання про утримання під вартою з альтернативою застави в сумі рівнозначній сумі завданих збитків”, – зазначив він.

За словами Гриняка, два катери, які були побудовані на “реферати”, не можуть бути прийняті на озброєння через невідповідні характеристики, наприклад, водотоннажність. На питання про можливу причетність екс-акціонерів “Кузні” до схеми, він відповів, що перевіряються і “інші особи”.

Крім того, вони допустили закупівлю санітарних автомобілів виробництва “Богдан”, які не відповідають вимогам і не можуть використовуватися в ЗСУ. За епізодами з автомобілями і катерами державі завдано збитків на суму понад 475 млн гривень.

Про підозру також повідомили двом колишнім директорам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. Досудове розслідування триває.

За даними ЗМІ, підозру оголошено заступнику міністра оборони України в 2015-2019 роках Ігорю Павловському.

Нагадаємо, 28 квітня Державне бюро розслідувань провело обшуки на кількох підприємствах в Києві та інших областях в рамках кримінального провадження щодо закупівлі Міноборони військової техніки, устаткування і послуг неналежної якості.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE