Politerno > Україна і світ > Зеленський відмовився звільняти фігуранта кримінальних справ НАБУ Татарова

Зеленський відмовився звільняти фігуранта кримінальних справ НАБУ Татарова

  • 6 Липня, 2021
  • 789 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський у відповідь на петицію з вимогою звільнення заступника Андрія Єрмака Олега Татарова заявив, що звільняти його не буде. 

Про це йжеться у відповіді на петицію щодо звільнення Олега Татарова.

У тексті відповіді вказується, що “ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством”.

Окрім того, Зеленський додав, що органи державної влади можуть діяти лише “на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України”.

Президент нагадав, що його Офіс керується документами, які визначають вище сказане.

Автор петиції, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що таким чином президент відмовився звільняти Татарова, аргументуючи це тим, що “ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством”. Активіст нагадав, що президент неодноразово користувався цим правом. Шабунін також звинуватив Зеленського у відмазуванні Татарова від покарання за злочин, які розслідувало НАБУ. 

Петицію про звільнення заступника Єрмака подали 26 березня. Автор петиції зазначає, що Татаров “організував низку незаконних рішень, використовуючи для цього свою посаду заступника голови Офісу президента Зеленського”. 

Нагадаємо, петицію про звільнення заступника керівника ОПУ Олега Татарова підписали 25 тисяч громадян, у тому числі користувач із іменем “Biden Joe”. Автор петиції, голова правління ЦПК Віталій Шабунін у Telegram звинуватив у фальсифікації Офіс президента. Він також вже подав заяву на ім’я генпрокурора про вчинення кримінального правопорушення щодо незаконного втручання Татарова у роботу технічних засобів.

Нещодавно стало відомо, що розслідуються 2 провадження щодо втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу Татарова.

Офіс Генпрокурора і СБУ не реєстрували інформацію про заяву президента Володимира Зеленського щодо обговорення спецоперації по “вагнерівцям” з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За результатами соціологічного опитування КМІС, українці скоріше негативно оцінюють діяльність президента Володимира Зеленського, 64% громадян вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE