Politerno > Україна і світ > Зеленський: Україна швидше за всіх у Європі проводить реформи – перша країна у світі, де з’явився закон про деолігархізацію

Зеленський: Україна швидше за всіх у Європі проводить реформи – перша країна у світі, де з’явився закон про деолігархізацію

  • 7 Липня, 2021
  • 534 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що робота у Раді щодо ухвалення законопроєктів із ключових реформ перебуває на фінальній стадії, а стрімкість прийняття реформ значно перевищує тенденції в більшості країн Європи.

Як передає “Обозреватель“, про це глава держави заявив під час виступу на спільній пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у Вільнюсі.

“Є декілька важливих реформ – судова реформа, реформа Вищої ради правосуддя (ВРП), СБУ… Ми йдемо дуже швидкими кроками. Ці законопроєкти набирають в українському парламенті тисячі поправок. Так ось у таких законах, як земля, як ВРП, як банківський закон, СБУ – там 3-5 тисяч поправок. І ми сьогодні на фінальній стадії всіх цих реформ. Переважно всі ці тисячі правок за місяці ми вже пройшли”, – сказав Зеленський на спільному з президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу у Вільнюсі в середу.

Він також додав, що очікує ухвалення невдовзі закону про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

“Закон про НАБУ перебуває в парламенті. Щойно парламент буде готовий за нього проголосувати – це буде, а гальмувань у цьому процесі я на сьогодні не бачу. Є формат цього законопроєкту, в якому є баланс між домовленостями і з міжнародними партнерами, і, що дуже важливо, – з українським парламентом. І мені здається, що незабаром цей законопроєкт буде ухвалено”, – сказав президент.

За словами Зеленського, “Україна стала першою країною у світі, де з’явився закон про деолігархізацію”.

Також Зеленський відзначив стрімкість прийняття реформ в Україні, яка значно перевищує тенденції в більшості країн Європи.

“Якщо дивитися на умови, в яких Україна проводить реформи, то, я вважаю, ми сьогодні найшвидші в Європі. Ми не тільки швидкі, але і мінімально бюрократичні, ми розуміємо, яка ціна цього часу для нас. Час у нас вимірюється людьми, оскільки ми проводимо реформи в умовах бойових дій”, – зазначив президент.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE