Politerno > Україна і світ > Тяньаньмєнь або режим особистої влади Зеленського за прикладом Китаю, – політологи про нове захоплення “слуг”

Тяньаньмєнь або режим особистої влади Зеленського за прикладом Китаю, – політологи про нове захоплення “слуг”

  • 10 Липня, 2021
  • 837 Переглядів
  • 0

Днями голова фракції “Слуга народу” у парламенті Давид Арахамія заявив, що принципи його партії і комуністичної партії Китаю “багато в чому збігаються”, оскільки “їх девізом є служіння народу”. Арахамія привітав керівну партію з 100-річчям від дня її заснування і “всіх китайців з цією знаменною подією”.

Про те, що можуть означати реверанси керівництва “слуг” у бік Китаю, на своїх сторінка аналізують авторитетні політологи Віктор Небоженко і Олександр Кочетков. Допис Кочеткова Фейсбук спочатку навіть заблокував як “підбурювання до насильства”, але згодом все ж зняв обмеження.

Віктор Небоженко: “Зараз багато хто обговорює захоплення Арахамії, майже керівника неіснуючої, віртуальної партії влади «Слуги народу», успіхами і привабливістю китайської політичної і економічної систем. Багато блогерів обзивають його, принижують, сміються над цим картонним політиком. А дарма. Арахамія – це те, що у «тверезого глибоко заховане в розумі, а у п’яного на язиці».

По-перше, Арахамія – людина, яка виникла нізвідки і пішла в нікуди, «людина без біографії» і успіхів у своєму житті, він всіма своїми картонним захопленнями принижує солідну китайську державу і її реальні успіхи на чолі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Китайці дуже пишаються собою і своїми успіхами, в які ще 20 років тому не вірив ніхто у світі. І незграбне захоплення якогось дрібного Арахамії ображає їх. Вони гідні і чекають більш серйозних і глибоких оцінок своїх реальних досягнень.

По-друге, дарма наші блогери так жваво критикують Арахамію за його паперове захоплення успіхами Китаю. Адже навіть президент Росії Путін не зумів так близько наблизитися до успіху Китаю за останні 20 років, а тут якийсь Арахамія, в дружбі з яким соромиться зізнатися президент Зеленський і його легендарний всеїдний Єрмак.

Але правда в іншому. Справа в тому, що невгамовний Арахамія, не відчуваючи кордонів своєї балаканини, натякає на дуже важливу обставину. Арахамія вибовкує те, що ретельно приховується в офісі президента Зеленського. Режим особистої влади Зеленський хоче побудувати за спокусливим прикладом Китаю, як однопартійну політичну систему. Партії, громадська думка, незалежні засоби масової інформації, опозиція, свобода слова заважають грандіозним планам Офісу президента щодо реалізації планів «світлого майбутнього».

Ось чому вони хочуть взяти від Китаю основу її політичного успіху – однопартійну систему-КПК, засновану на потужному адміністративному ресурсі (без всяких самовпевнених Авакових і сором’язливих Баканових), а не на потужній китайській економіці. Їм потрібна «6-та стаття» до Конституції України, решта-справа техніки.

Зеленський між Китаєм і США
Читайте також: 
“Офісний” шантаж Америки: чого тут більше – хитрої наївності, авантюрності чи дурості важко сказати, – експерт

Але ми вже це проходили в СРСР, а Арахамія ні.

Тому, за іронією історії, великі і маленькі «Арахамії», що заважають залізним крокам влади, перші зникнуть з політики. Так вже давно написано в історії ВКП (б)…

Просто нинішні українські політики не читали цієї книжки, а китайці читали і зробили потрібні висновки”.


Олександр Кочетков: “Вибачте, а що, не всі зрозуміли, що мають на увазі «Слуги», розмірковуючи про використання в Україні китайського досвіду під керівництвом КПК?

Це про стрімкий розвиток економіки і наукомістких галузей? Так для цього треба мати програму стратегічного розвитку країни, розроблену фахівцями, а не Шмигалем.

А можливо, це про повагу традицій і звичаїв свого народу? Так для цього їх треба знати і шанувати, як в Китаї відносяться до спадщини того ж Конфуція та інших мислителів?

Можливо, мова йде про підвищення життєвого рівня громадян, як це вже кілька десятків років стабільно відбувається в Піднебесній? Так для цього корупціонерів треба розстрілювати, а не співпрацювати з ними.
Тоді про що мова?

Пояснюю: «Слуги» прозоро натякають, що якщо в Україні підніметься Майдан проти влади Володимира Зеленського через підвищення цін на все, то вони спробують задавити його гранично жорстоко і криваво, як це було в Китаї. Тяньаньмєнь вони нам обіцяють, нічого більше.

Але неуки забули, що Україна – не тільки не Росія, але і не Китай”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE