Politerno > Україна і світ > Меркель хоче, щоб транзит газу через Україну залишився, буде говорити про це з Байденом

Меркель хоче, щоб транзит газу через Україну залишився, буде говорити про це з Байденом

  • 12 Липня, 2021
  • 543 Переглядів
  • 0

Україна повинна залишатись транзитером газу навіть після спорудження газопроводу “Північний потік-2”.

Про це канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила на спільному брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Берліні в понеділок, повідомляє “Європейська правда“.

“Ми хочемо, щоб залишився транзит газу через Україну. І в майбутньому для нас Україна залишиться транзитною з газу країною навіть у тому випадку, якщо буде завершено будівництво “Північного потоку – 2″. З української сторони тут є великі побоювання. Ми серйозно їх сприймаємо. Ми обговоримо цю тему. Вона матиме значення і роль під час мого візиту в США, оскільки США теж вважають це питання суттєвим”, – заявила Меркель на спільному брифінгу із Зеленським у Німеччині для представників ЗМІ.

За її словами, це питання буде обговорене на зустрічі з Зеленським, а також в контексті її майбутнього візиту до Вашингтона і майбутньої зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Зеленський наголосив, що з точки зору України “Північний потік-2” є великою загрозою безпеці в регіоні.  Він вважає, що питання газопроводу слід розглядати у “нормандському форматі”, однак, за словами Зеленського, він поки що не отримав відповіді від канцлерки щодо такої ініціативи. 

Меркель зі свого боку відзначила, що формально енергетична безпека не належить до рамок “нормандського формату” і мінських домовленостей, але, за її словами, енергетичні питання можуть обговорюватись на нормандській зустрічі.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала Євросоюз налагодити “прямий контакт” на високому рівні з президентом Росії Володимиром Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським лідером, що спричинило серйозні розбіжності в об’єнанні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE