Politerno > Україна і світ > Путін написав у статті, що Україна є дітищем радянської епохи, а Росія зробила все, щоб зупинити “братовбивство”

Путін написав у статті, що Україна є дітищем радянської епохи, а Росія зробила все, щоб зупинити “братовбивство”

  • 12 Липня, 2021
  • 586 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін упевнений, що Україна “створювалася за рахунок історичної Росії”, а під час проголошення незалежності мала повернутися в межі, в яких вступала до складу СРСР.

Про це лідер держави-агресора пише в статті, опублікованій на сайті Кремля.

 Цікаво, що стаття опублікована російською та українською мовами.

“Сучасна Україна – цілком і повністю дітище радянської епохи. Ми знаємо і пам’ятаємо, що значною мірою вона створювалася за рахунок історичної Росії. Досить порівняти, які землі возз’єдналися з російською державою в XVII столітті і з якими територіями УРСР вийшла зі складу Радянського Союзу”, – заявив Путін.

Він процитував слова першого мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака, помічником якого був на початку своєї кар’єри, про те, що республіки-засновники СРСР після виходу зі складу Союзу мають повернутися в ті ж кордони, в яких вступали в об’єднання.

“Іншими словами – йдіть із тим, із чим прийшли. З такою логікою важко сперечатися”, – пише Путін.

При цьому Росія, за його словами, не тільки “визнала нові геополітичні реалії”, а й “багато зробила, щоб Україна відбулася як незалежна країна”, маючи на увазі нібито низькі ціни на газ для нашої країни до 2013 року.

У цій же статті Путін пише про “страшні, непоправні втрати” внаслідок війни Донбасі.

Президент РФ повторює свій старий наратив про те, як “мільйони жителів України” нібито “відкинули проєкт анти-Росія”.

“Кримчани і севастопольці зробили свій історичний вибір. А люди на Південному Сході мирно намагалися відстояти свою позицію. Але їх всіх, включно з дітьми, записали в сепаратисти і терористи”, – пише він про окупацію півострова й агресію Росії на Донбасі.

“Кількість жертв, пов’язаних із конфліктом на Донбасі, перевищила 13 тисяч осіб. Серед них люди похилого віку, діти. Страшні, непоправні втрати”, – написав лідер держави-агресора.

Путін стверджує, що “Росія зробила все, щоб зупинити братовбивство”. І наполягає, що мінські угоди “не мають альтернативи”.

Нагадаємо, 3 липня президент Росії Володимир Путін затвердив стратегію національної безпеки країни, в якій, зокрема, згадується про Україну. У документі зазначено, що досягнення цілей зовнішньої політики Кремля буде реалізовано зокрема за допомогою зміцнення “братніх зв’язків між російським, білоруським та українським народами”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE