Politerno > Україна і світ > Ліки по 10-12 $ і відеоспостереження за кожним кущем, – Радуцький агітує за легалайз

Ліки по 10-12 $ і відеоспостереження за кожним кущем, – Радуцький агітує за легалайз

  • 13 Липня, 2021
  • 517 Переглядів
  • 0

У разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10-12 доларів.

Про це сказав голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на брифінгу після засідання фракції “Слуга народу”, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні на чорному ринку пацієнти змушені купувати такі препарати по 100-200 доларів… Ми спілкувалися з фахівцями з Канади, вони порахували собівартість в Україні й кажуть, що в українських аптеках такий препарат коштуватиме від 10-12 доларів”, – розповів Радуцький.

За словами нардепа, такі ліки будуть виписувати тільки за електронним рецептом з підписом лікаря.

“У нас кожен пацієнт зареєстрований у системі e-health і контролюючі органи завжди мають доступ до неї, щоб порівняти діагноз пацієнта, ліки, які йому виписані і ліки, які йому відпущені в аптечній мережі. Це буде імплементовано в систему e-health”, – пояснив депутат.

Радуцький зауважив, що закон про легалізацію медичного канабісу не буде імплементовано на наступний день після підпису президента: “Там є дуже багато речей, які треба зробити, щоб він запрацював. Треба утворити центральний орган виконавчої влади, який буде замість відділу боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин при МВС і Держлікслужби, який займається контролем за ліками. Це буде окремий орган, який контролюватиме саме обіг канабіноїдів”.

За словами голови комітету ВР, у законопроєкті чітко прописані вимоги контролю.

“Ми маємо ввести систему відеоспостереження. Під кожен кущ. Це, до речі, не нововведення, це у світі так. Контролюється відеоспостереженням за кожним кущем, який росте, тому продукція, яка з нього береться, має GPS-контроль від початку вирощення до переробки, а потім ліки, які з нього робляться, теж мають контроль”, – зазначив Радуцький.

Нагадаємо, як і прогнозувалося президент Володимир Зеленський просить народних депутатів зібратися 13 липня на позачергове засідання і розглянути низку важливих питань.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE