Politerno > Україна і світ > Юристи заступника Венедіктової заявили про його звільнення з генпрокуратури через тиск

Юристи заступника Венедіктової заявили про його звільнення з генпрокуратури через тиск

  • 26 Липня, 2021
  • 519 Переглядів
  • 0
Гундуз Мамедов ОГП

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов звільняється з посади та органів прокуратури через тиск.

Про це повідомляє юридична компанія “Міллер“, яка представляє інтереси Мамедова.

Юристи кажуть, що керівництво Офісу генерального прокурора свідомо створило складні умови роботи та всіляко блокує виконання Мамедовим своїх посадових обов’язків, систематично здійснюючи тиск на нього, що повністю нівелює основоположні принципи незалежності прокурора.

Наприкінці червня — початку липня його позбавили керування Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту та Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству, достроково припинили доступ до держтаємниці, скоротили посаду заступника генпрокурора та порушили ряд дисциплінарних і кримінальних проваджень, де розслідування не лише координується, а й фактично здійснюється підпорядкованими безпосередньо генпрокурорці підрозділами, наголошують у “Міллері”.

Також, за словами юристів, використовується дискредитаційна інформаційна кампанія.

“Залишатись на посаді без можливостей виконання своїх повноважень є неприйнятним для нашого клієнта. Саме тому Гюндуз Мамедов після 25 років роботи в органах прокуратури прийняв рішення про відставку”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Глава Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова позбавила свого заступника Гюндуза Мамедова керівництва над так званим “Департаментом війни”, а пізнше забрала решту повноважень.   

Також став відмим зміст «листів СБУ», через які заступника генерального прокурора Гюндуз Мамедова позбавили доступу до держтаємниці і тепер йому загрожує відставка.

Один з епізодів пов’язаний зі зливом інформації російським спецслужбам про операцію із затримання батальйону ПВК Вагнера.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE