Politerno > Україна і світ > “Тітушки” Киви планували розхитувати ситуацію в країні, – СБУ

“Тітушки” Киви планували розхитувати ситуацію в країні, – СБУ

  • 2 Серпня, 2021
  • 474 Переглядів
  • 0

Служба безпеки заявляє, що запобігла спробам розхитування суспільно-політичної ситуації у східних регіонах України.

Про це повідомляє СБУ.

Під час спецоперації у Харкові, Сєверодонецьку та Лисичанську блоковано діяльність угруповання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті.

Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України.

Спецслужбовці традиційно не дають назв, але за даними джерела УП йдеться про маріонеток нардепа Іллі Киви “”Патріоти за життя”.

За даними досудового розслідування, угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні.

Встановлено, що у березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом “кураторів”, дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку.

У ході процесуальних дій за місцями проживання зловмисників та офісному приміщенні громадського об’єднання правоохоронці виявили:

холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів;

інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів;

велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у лютому у Києві у приміщенні на Тверському тупику Нацкорпус заблокував групу представників руху “Патриоты за Жизнь”, поліцейські вилучили кілька одиниць зброї та гранати.

 27 серпня нардеп ОПЗЖ Ілля Кива повідомив, що на трасі поблизу Люботина на Харківщині розстріляли мікроавтобус. Цю інформацію підтвердили у поліції.

Кива запевняв, що були загиблі, а декілька людей викрадені.

Згодом у Красноградському районі Харківської області працівники поліції затримали нападників на мікроавтобус з нібито активістами.

Київський районний суд Харкова 29 серпня відправив під арешт на 2 місяці без права внесення застави 6 з 14 підозрюваних у нападі на автобус з членами проросійського угруповання “Патріоти – за життя”. по всій Україні відбулися акції на підтримку патріотів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE