Politerno > Україна і світ > Фірми Коломойського повернули “Укрнафті” 2,3 з 7 мільярдів боргу, сформованого ще в 2015 році

Фірми Коломойського повернули “Укрнафті” 2,3 з 7 мільярдів боргу, сформованого ще в 2015 році

  • 4 Серпня, 2021
  • 977 Переглядів
  • 0

“Укрнафта” отримала понад 2,3 мільярда гривень з реструктурованої дебіторської заборгованості на загальну суму понад 7 мільярдів гривень.

Про це глава правління компанії Олег Гез повідомив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Ми за півтора року вже отримали понад 2,3 млрд грн. Всі платежі йдуть відповідно до запланованого графіка. Ми почали отримувати і відсотки з моменту укладення мирових угод, що важливо. І протягом декількох років розраховуємо, що вся сума буде повністю погашена”, – заявив голова компанії.

За словами Геза, ухвалюючи рішення про укладення договорів реструктуризації сформованих ще в 2015 році боргів перед “Укрнафтою” за поставлену нафту, він керувався тим, що у багатьох компаній-боржників не було будь-яких істотних активів.

“Що стосується вигоди від реструктуризації для “Укрнафти”, то для мене тут був дуже простий вибір. Або спробувати отримати щось, або нічого. Якщо у компанії немає якихось суттєвих активів, на які можна претендувати, то набагато доцільніше і ефективніше спробувати стягнути борги шляхом реструктуризації”, – сказав Гез.

Нагадаємо, ПАТ “Укрнафта” надало ТОВ “ТД Прикарпаттянафтотрейд” до липня 2026 року розстрочку для погашення боргу за нафту у розмірі 1,32 млрд грн. ТОВ “ТД Прикарпаттянафтотрейд”, як і ТОВ “Котлас” – один з найбільших боржників “Укрнафти”, який був задіяний у виведенні понад 15 млрд грн з нафтової компанії в 2015 року.

Перед тим “Укрнафта” підписала мирову угоду з ТОВ “Котлас”, надавши йому розстрочку до кінця 2025 року для погашення боргу за нафту у розмірі 2,48 мільярдів гривень.

НАК “Нафтогаз” отримала від міненерго компенсацію у 32 мільярди гривень, після чого компанія змогла перерахувати “Укрнафті” кошти для погашення боргів.

Суд скасував постанову уряду №364 від 24 квітня 2019 року в частині застосування до Укрнафти нормативу про направлення 90% чистого прибутку за 2018 рік на виплату дивідендів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE