Politerno > Україна і світ > Після низки обшуків Кличко вкотре заявляє про тиск на столичну владу. ВІДЕО

Після низки обшуків Кличко вкотре заявляє про тиск на столичну владу. ВІДЕО

  • 16 Серпня, 2021
  • 736 Переглядів
  • 0

Мер Києва Віталій Кличко заявив про політично мотивований тиск на столичну владу.

Його заява пролунала на тлі обшуків правоохоронців у справі Подільського мосту та інших провадженнях.

“Я хочу звернутися до киян, до представників місцевого самоврядування, представників різних органів влади. І наголосити на наступному: той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, – небезпечний прецедент для всієї країни/

Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, і які тривають вже кілька місяців, є системним тиском. Політично мотивованим тиском на владу Києва. Ці дії спрямовані на дискредитацію столичної влади та мене особисто. Та на створення перешкод для втілення важливих для міста і киян проєктів. І робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. Та створити підґрунтя, щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленника, а не того, кого обрали кияни”? – заявив Кличко.

Кличко наголосив, що про винуватість окремих осіб можна буде говорити після вироків суду.

За його словами, влада продовжує будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, хоч його і намагаються заблокувати численними обшуками по колу.

Міський голова також каже про необхідність відновлення роботи Інспекції з паркування, яку зараз практично заблокували.

Він додав, що всі документи, інформація щодо діяльності інспекції – у відкритому доступі і кияни можуть з нею ознайомитися.

Нагадаємо, 8 липня Державне бюро розслідувань та Служба безпеки провели обшуки у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури та КК “Київавтодор”.

17 червня прокуратура Києва спільно з ДФС провела обшуки в офісі КК “Київавтодор” щодо нібито несплати податків на суму 30 мільйонів гривень.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому постійно погрожують зміщенням з посади, а правоохоронці приходять з обшуками до комунальних підприємств після наради в Офісі президента.

За даними соціологічної групи “Рейтинг”, діяльністю міського голови Києва Віталія Кличка задоволені 50% опитаних мешканців столиці, у той час як Зеленським задоволені лише 36% киян.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE