Politerno > Україна і світ > Кличко скаржиться на погрози: з обшуками приходять після наради в ОП

Кличко скаржиться на погрози: з обшуками приходять після наради в ОП

  • 5 Червня, 2021
  • 573 Переглядів
  • 0

Меру Києва Віталію Кличку постійно погрожують зміщенням з посади, а правоохоронці приходять з обшуками до комунальних підприємств після наради в Офісі президента.

Про це Кличко заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

 


“Мені постійно погрожують, навіть офіційні посадовці кажуть це. Я переконаний в тому, що президент як гарант Конституції повинен дотримуватися і своїм прикладом показувати дотримання законів…

Якщо є люди, які причетні до корупції, вони повинні нести відповідальність. Київ великий, але тим не менше люди одне одного знають. І правоохоронці також дають інформацію: нарада була в Офісі президента, де було поставлене завдання … чекайте гостей. Добре. Чекаємо”, – зазначив Кличко.

За його словами, найцінніше, що у нього є – це репутація. І він дуже уважно ставиться до цього питання.

Мер вважає, що “хтось хоче зробити загальну картину, що Кличко – “корупціонер”.

Міський голова визнав, що корупція дійсно є, але у владі Києва з нею боряться.

Мер Києва розповів, що востаннє спілкувався з президентом пів року тому.

Кличко – голова Асоціації міст України. Водночас він розповів, що його не запросили на зустріч з регіонального розвитку, конгрес місцевих та регіональних влад, яка відбулася напередодні на Хмельниччині за участі президента Володимира Зеленського.

За словами мера Києва, запрошення він не отримав, але спостерігав за ходом конференції онлайн.

Також він відповів на слова Зеленського щодо некоректності його публічної поведінки: “Я намагаюся завжди себе поводити публічно коректно. Вперше чую, що я себе з кимось некоректно поводжу публічно. Бійок не відбувається, завжди намагаюся переконувати словом і бути абсолютно коректним та з повагою ставитися до будь-кого”.

Кличко вважає, що Зеленський розпочав на нього атаку, але стверджує, що має намір “відповідати на нападки”.

“Це робиться виключно для того, щоб зіпсувати репутацію, розказати про якісь “погані” речі, про “тотальну корупцію”, що “Кличко неспроможний”. Одне можу сказати: я не хвилююся, ми готові відповідати на будь-які запитання”, – підкреслив мер столиці.

При цьому він додав, що не озвучував, чи збирається йти у президенти на наступних виборах через 3 роки. За словами Кличка, до виборів ще далеко.

Як відомо, Віталій Кличко поєднує посади голови Київради та голови Київської міської державної адміністрації. Восени 2020 року його повторно переобрали київським міським головою.

Однак навесні 2021 року знову загострився конфлікт між ним та Офісом президента. Команда Володимира Зеленського з 2019 року вдається до спроб замінити Кличка на посаді голови КМДА. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що мер Києва Віталій Кличко після низки обшуків у комунальних підприємствах столиці “неправильно себе поводить із публікою”, а сам Кличко йому не конкурент, бо глава його Офісу не бере хабарів.


Мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю “Українській правді” заявив, що спілкувався з бізнесменом Денисом Комарницьким і нардепом від “Слуги народу” Миколою Тищенком, яких називають “сморящими” за Києвом від Офісу президента, але запевняє, що ніхто йому не вказує, що робити.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE