Politerno > Україна і світ > В Європейській федерації журналістів назвали санкції проти “Страни” загрозою свободі преси

В Європейській федерації журналістів назвали санкції проти “Страни” загрозою свободі преси

  • 27 Серпня, 2021
  • 573 Переглядів
  • 0

В Європейській федерації журналістів (ЄФЖ) назвали санкції РНБО проти “Страни” і головного редактора Ігоря Гужви “загрозою для преси, свободи і плюралізму ЗМІ в країні”.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті EFJ.

“Президент України Володимир Зеленський минулого тижня заборонив (підписав указ про введення санкцій РНБО в дію – ред.) опозиційний новинний сайт Strana.ua і наклав санкції на його головного редактора Ігоря Гужву. Юристи розкритикували ці заходи за відсутність правової основи. Це рішення було прийнято всього через шість місяців після закриття трьох телеканалів на початку 2021 року. 

У заяві Європейської федерації журналістів (ЕФК) санкції проти “Страни” і Ігоря Гужви характеризуються як позасудова дія, яка є загрозою для свободи преси та плюралізму ЗМІ в країні.

Відзначається, що влада послалися на захист національної безпеки. Глава СБУ Іван Баканов заявив, що вжиті заходи щодо захисту “інформаційного простору”.

“Страна.ua – одне з небагатьох, що залишилися опозиційних ЗМІ в Україні”, – йдеться в заяві ЄФЖ.

“У демократичній країні проблеми, пов’язані із засобами масової інформації, повинні вирішуватися законним шляхом, який також забезпечує плюралізм ЗМІ. Ми закликаємо українську владу знайти кращі юридичні рішення щодо передбачуваних загроз національній безпеці”, – заявив генеральний секретар EFJ Рікардо Гутьєррес.

Нагадаємо, західні ЗМІ розкритикували санкції і закриття інтернет-видання “Страна”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE