Politerno > Україна і світ > Укроборонпром та Lockheed Martin Corporation домовилися про співпрацю на 2,5 мільярда доларів

Укроборонпром та Lockheed Martin Corporation домовилися про співпрацю на 2,5 мільярда доларів

  • 1 Вересня, 2021
  • 687 Переглядів
  • 0

ДК “Укроборонпром” за результатами переговорів з американською Lockheed Martin Corporation уклав три угоди про співробітництво на загальну суму 2,5 млрд доларів щодо спільних розробок, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей.

Про це повідомляє пресслужба концерну.

Так, у рамках візиту Укроборонпром домовився з американською Lockheed Martin Corporation щодо співпраці у розробці спільних проєктів та програм, організації досліджень та розробок. 

Також концерн співпрацюватиме з Harris Global Communications Inc., що входить до групи L3Harris Technologies, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій. Підписана угода, зокрема, передбачає реалізацію спільних проєктів з постачання продукції в Україну, її подальшу інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Ще однією угодою став документ із GLOBAL ORDNANCE – компанією-постачальником оборонної продукції у різних країнах світу.

Разом із DAY & ZIMMERMANNLONE STAR LLC сторони підписали угоду щодо розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств Укроборонпрому.

“Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою”, – коментує очільник Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у Вашингтоні презентував План трансформації України. Через 5-10 років він бачить Україну безпековим форпостом, мультихабом, успішною і стійкою країною, де є більше справедливості і більше можливостей.

Мінекономіки України та Ексімбанк США підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає виділення американським держбанком гарантій на 3 млрд дол на операції з експорту в Україну товарів і послуг.

Ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак вважвє, шо зроблені президентом Зеленським під час візиту до США заяви про подолання корупції не відповідають дійсності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE