Politerno > Україна і світ > ТСК допитує учасників спецоперації щодо “вагнерівців” – ЄС проти того, щоб “слуги” розслідували справу

ТСК допитує учасників спецоперації щодо “вагнерівців” – ЄС проти того, щоб “слуги” розслідували справу

  • 13 Вересня, 2021
  • 746 Переглядів
  • 0

На закритому засіданні ТСК Верховної Ради щодо “справи вагнерівців” заслуховують офіцерів, які брали безпосередню участь у спецоперації.

Про це в інтерв’ю журналістам під будівлею Комітетів ВР сказала глава ТСК Мар’яна Безугла (“Слуга народу”), передає кореспондент Цензор.НЕТ.

За її словами, після цього комісія заслухає ще представників СБУ. Потім буде брифінг для журналістів і відкрита частина засідання.

Безугла також розповіла, що комісія проголосувала, щоб у закритому засіданні брали участь, як гості, народні депутати від опозиції.

“Був запит від представників “Європейської Солідарності”, також (захотіла взяти участь у закритому засіданні. – Ред.) Ірина Андріївна Верещук. Ми проголосували всіх разом. Тим не менше, ми запрошуємо до участі безпосередньо в роботі комісії (народних депутатів з опозиції. – ред.). Зараз ми зробили виняток. Ми відкриті до співпраці. Але все-таки має бути статус члена ТСК з відповідальністю, а не тільки правами”, – зазначила глава ТСК.

Представники “Євросолідарності” поставили перед входом у приміщення комітетів ВР манекени Зеленського і Єрмака, з натяком на той факт, що ТСК не допитувала президента та главу його офісу.

“На жаль, 13 місяців люди, які стоять у нас за спиною, переконували нас, що спочатку не було жодної спецоперації. Потім переконували українців в тому, що нібито українські спецслужби не брали участь у цій спецоперації. Потім почали плутатися в показах і намагалися пояснювати, якою все-таки була участь українських спецслужб, чи не було цієї участі українських спецслужб в цій спецоперації”, – нагадав нардеп від ЄС Володимир В’ятрович.

Він також зауважив, що всі 13 місяців “Європейська Солідарність” та інші опозиційні фракції безрезультатно вимагають створення спеціальної тимчасової слідчої комісії, яка мала б врешті дати відповіді на ці питання. В’ятрович наголосив, що так звана ТСК від слуг нелегітимна і створена лише з метою фальсифікації розслідування.

“Представників “Європейської Солідарності” в п’ятницю не допустили до участі в цій ТСК навіть в якості спостерігачів. Тобто знову бачимо бажання закрити це розслідування, спрямувати його в потрібному для керівництва руслі, а не для держави, яка намагається зрозуміти, що насправді сталося тоді з цією спецоперацією”, – говорить Володимир В’ятрович.

Народна депутатка Марія Іонова наголосила, що брехня Верховного Головнокомандувача – це трагедія для держави.

“Це не є мотивацією для наших спецслужб і для Збройних сил”, – переконана Іонова.

Вона також зазначила, що очільниця ТСК Мар’яна Безугла, виступаючи у п’ятницю із підготовленим заздалегідь “звітом комісії”, розголосила секретну інформацію. 

“У п’ятницю пані Мар’яна вже стільки наговорила, що дійсно дуже цікаво, чи знятий гриф секретності з тих деталей, що вона повідомила”, – зауважила Іонова.

“Також в мене питання до влади – яким чином подання СБУ про те, що мали бути вручені підозри цим всім російським покидькам, які збили наші літаки, вбивали українців, збивали літаки, воно мало все відбутись на території України. Але ми теж з вами пам’ятаємо, що спочатку влада говорила, що не було цієї спецоперації”, – нагадала Іонова.

Вона закликала ЗМІ не замовчувати цю історію.

“Ми звертаємось до засобів масової інформації – це питання не може бути заблоковане і замовчане. Ми з вами бачимо, що дуже багато центральних ЗМІ за вказівкою Офісу президента це питання блокують. Це питання нашої безпеки – і наших спецслужб, і наших Збройних Сил, і взагалі безпеки держави”, – переконана Іонова.

“Як на мене, про жодне розслідування цієї справи не йдеться. Йдеться лише про створення певного політичного прикриття”, – резюмував Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, очільниця ТСК щодо “вагнерівців” Мар’яна Безугла заявила, що це була не спецоперація, а “спеціальний захід”. Також зазначається, що бойовиків мали затримати у Стамбулі турецькі силовики, оскільки “вагнерівці” воювали у Сирії.

Також ТСК дійшла до висновку, що п’ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати цей “спеціальний захід”, оскільки його планували у липні 2020 року.

За словами Безуглої, тимчасова слідча комісія у справі “вагнерівців” не бачить зради в зриві спецоперації, а те, як інформація потрапила до Мінська і Москви, повинні розслідувати силовики.

Як заявив агент НАБУ Євген Шевченко, різні деталі “справи вагнерівців”, які озвучує голова Тимчасової слідчої комісії Ради, “слуга народу” Мар’яна Безугла, суперечать одна одній.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE