Politerno > Україна і світ > Замах на Шефіра є реакцією на реальні зміни в країні, – Зеленський. ВIДЕО

Замах на Шефіра є реакцією на реальні зміни в країні, – Зеленський. ВIДЕО

  • 22 Вересня, 2021
  • 560 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що замах на його помічника Сергія Шефіра говорить про реакцію на реальні зміни в державі.

Про це повідомляє телеканал “ДОМ”.

 


“Не хочу ображати Україну. Я думаю, що у нас такої якоїсь великої, фундаментальної мафії немає. Вона вся перейшла свого часу у великі фінансові групи. Звинувачувати їх прямо не буду. Я думаю, що ми будемо чекати слідство. Щодо мого ставлення, я сказав відверто. Я вважаю, що це просто тиск саме на мене. Я не відчуваю жодного тиску. Скажу вам відверто, для мене важлива ситуація, яка склалася. І навіть не через те, що це мій товариш. Хоча це мій дуже теплий і близький друг. Що в принципі в наш сучасний час знаходять саме такі спроби і такі кроки, щоб впливати. Впливати на мене неможливо”, — сказав глава держави.

Зеленський також розповів, як буде реагувати на цей випадок правоохоронна система.

“Я думаю що буде нормальне, предметне, згідно з законодавством (сліжство, — ред.). Жорстко точно. Безкомпромісно. В цьому впевнений. Будуть шукати виконавців замаху на вбивство Сергія Нахмановича. Я не можу сказати впевнено, що знайдуть. Я думаю, що будуть робити все, щоб знайшли. Тим не менш, ми живемо в інший час. Це не замахи на вбивство чи вбивство тих чи інших журналістів до мого терміна, коли ми не розуміли, що відбувається. І не впливали на ситуацію. Зараз, мені здається, правоохоронні органи набагато відкритіше працюють і для суспільства зокрема. Тому жодних залякувань. Просто треба зробити свою роботу та відповідні висновки”, — підкреслив він.

За словами Зеленського, ця ситуація говорить про реакцію на реальні зміни в державі.

“Навіть те, що нам ще не вдалося, той напрямок, він обраний правильно. Це говорить про те, що якщо раніше все контролювалося різними групами, то сьогодні із рук це йде. І тому я вважаю, що це одна з наймовірніших версій того, що відбулось”, – додав президент.

Як повідомлялося, 22 вересня 2021 року стріляли в автомобіль помічника Зеленського Шефіра, поранення зазнав водій. У поліції повідомили, що в автомобіль влучили понад 10 куль.

У прокуратурі розповіли, що в автомобіль вистрілили приблизно 18 разів. Життю водія, який зазнав поранення, нічого не загрожує.

Нагадаємо, операція водію першого помічника президента Сергія Шефіра, в якого влучили з автомата нападники, пройшла без ускладнень, життю чоловіка нічого не загрожує.

Під час брифінгу МВС перший помічник президента Сергій Шефір розповів про обстріл його автівки, заявивши, що не займається справами, які б могли стати причиною нападу на нього особисто, а метою замаху був вплив на команду Зеленського. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE