Politerno > Україна і світ > “Ми не розділяємо їх на сорти та прізвища: “Батьківщина” підтримкою відставки Разумкова дала оцінку “слугам”

“Ми не розділяємо їх на сорти та прізвища: “Батьківщина” підтримкою відставки Разумкова дала оцінку “слугам”

  • 7 Жовтня, 2021
  • 1369 Переглядів
  • 0

За два роки абсолютної влади в країні «Слуги народу» через парламент було проведено катастрофічні для України рішення.

Відповідну заяву зробила партія “Батьківщина”.

“Розпродаж землі. Розпродаж стратегічної власності. Збільшення тарифів. Легалізація грального бізнесу. Зняття з грального бізнесу податків і підвищення податків для малого бізнесу. Злиденні пенсії та заробітні плати. Радикальне поглиблення бідності. Галопуюче зростання цін. Знищення малих підприємців. Повне урізання трудових прав людей. І багато, багато іншого, що робилося проти наших національних інтересів та проти інтересів людей. Усе це призвело до повного хаосу в країні. Призвело до розвалу”, – зазначили у партії.

У “Батьківщині” стверджують, що усі ці два роки нівечився і сам парламент.

“Турборежими, нічні голосування за продаж землі, законодавчий лобістський хаос, позбавлення депутатів права повноцінно обговорювати закони, постійне нехтування регламентом. Законопроєкти опозиції не виносилися у сесійну залу взагалі. Країну позбавили шансу на зниження тарифів, на справедливий прожитковий мінімум, на якісну страхову медицину, гідні зарплати та пенсії. У цьому парламенті більше не живуть і не працюють для людей. Час сказати це вголос – справжній парламентаризм ліквідовано.

Усе це «слуги народу» робили разом. Однією командою. Ми не розділяємо їх на сорти та прізвища – хто кращий, а хто гірший. Ми не пам’ятаємо якихось публічних заяв ексспікера проти всього цього шабашу. Ось чому сьогодні фракція «Батьківщина» проголосувала за його відставку. Це голосування – наша оцінка  діяльності монобільшості за останні два роки без поділу на «героїв» і «антигероїв». Для нас вони всі однакові. І нас не обходять внутрішні чвари цієї команди.

Ми не беремо участі ні в інтригах, ні в «нових коаліціях». І Дмитро Разумков, який гучно заявив про нібито нашу участь в новій більшості, прекрасно знає, що це не так. Прикро, що самостійний політичний шлях він починає з такої примітивної неправди.

Ми вважаємо, що єдиний розумний вихід із цього глухого кута – це негайні дострокові вибори парламенту”, – дали у партії.

На засіданні 7 жовтня нардепи звільнили з посади спікера ВР Дмитра Разумкова. Відповідне рішення підтримали 284 нардепи.

За звільнення Разумкова проголосували 215 “слуг”, 20 нардепів “Батьківщини”, 18 нардепів партії “Довіра,19 нардепів “За майбутнє” та частина “Голосу” (6 нардепів).

“Проти” голосувала “Євросолідарність”- 27, “ОПЗЖ” – 23, 7 “слуг”, 8 нардепів “Голосу” і частина позафракційних (8). 

На посаду голови Верховної Ради висунуто п’ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевичу, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. 

“Батьківщина” підтримала відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, тому що він 2 роки представляв монобільшість і провів закони, проти яких виступала фракція.  

Верховна Рада продовжить обрання нового голови у п’ятницю, 8 жовтня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE