Politerno > Україна і світ > Аслунд: Головна мета закону про олігархів – це відібрати ЗМІ у приватного бізнесу

Аслунд: Головна мета закону про олігархів – це відібрати ЗМІ у приватного бізнесу

  • 7 Жовтня, 2021
  • 492 Переглядів
  • 0

На думку шведського дипломата і економіста Андерса Аслунда, головна мета закону про олігархів – відібрати у великого бізнесу їхні ЗМІ.

Про це Аслунд заявив в ефірі каналу Україна 24.

“Це який має вигляд, що головна мета цього закону – забрати ЗМІ від так званих олігархів. Це дуже схоже на акцію Путіна проти Березовського і Гусинського на початку його правління”, – повідомив дипломат в ефірі телеканалу “Україна24”.

Він заявив, що закон про олігархів не має нічого спільного з боротьбою з ними, а переслідує зовсім інші цілі.

“Для цього (боротьби з олігархами, – прим.) не треба особливого закону, треба просто виконувати закони, які існують”, – підкреслив Аслунд. Загалом ідея українського уряду вводити якісь списки осіб за їхніми майновими статками несумісна з демократичним устроєм. “Це закон про особливу групу людей. І тоді, звичайно, відразу думають про те, що робили стосовно євреїв раніше. Це, звичайно, інша справа, але має некрасивий вигляд”, – додав Аслунд.

Як повідомлялося, 23 вересня Верховна Рада підтримала законопроєкт про олігархів. Голосування викликало критику Європейської спільноти через порушення закону і регламенту.

Опозиційні фракції звернулися в правоохоронні органи з вимогою притягнути керівництво профільного комітету і головуючого на засіданні Руслана Стефанчука до кримінальної відповідальності. 

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що профільний парламентський комітет намагається сфальсифікувати закон про олігархів перед наданням йому на підпис документу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE