Politerno > Україна і світ > “Євросолідарність” подала заяви до НАБУ, ДБР і ОГП через закон про олігархів

“Євросолідарність” подала заяви до НАБУ, ДБР і ОГП через закон про олігархів

  • 28 Вересня, 2021
  • 507 Переглядів
  • 0
Європейська солідарність

Фракція “Європейська солідарність” звернулася до НАБУ, ОГП і ДБР через вчинення кримінального правопорушення при голосуванні за закон про олігархів.

Про це повідомили нардепи”Європейської солідарності” Артур Герасимов, Ростислав Павленко та Володимир В’ятрович на брифінгу.


“Те, що відбулися, це не просто порушення регламенту. Сталася кримінальна дія, вчинок, злочин, яким було нанесено дуже серйозного удару по парламентаризму”, – зазначив Герасимов.

У “ЄС” вважають, що закон небезпечний, тому що дає право президенту Володимиру Зеленському через РНБО визначати неугодного політика олігархом. 

Таким чином, вважають у “ЄС”, Зеленський намагається взяти під контроль 4 гілку влади – ЗМІ. 

Нагадаємо, 23 вересня Рада ухвалила закон про олігархів

Ввечері того ж дня фракція “Слуга народу” проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради, а тому не було прийнято жодного законопроєкту із порядку денного.

24 вересня стало відомо, що до закону врахували правки, котрі суперечать одна одній: 398, 406. Щоб уникнути колізії доведеться переголосувати статтю 5 закону, де йдеться про те як олігарха визнають олігархом. 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламентарі підтримали його правку. Таким чином у законі враховані норми, що олігархом людину визнає РНБО, як це ініціював президент, а інша – що це робить НАЗК.

Фракція “Батьківщина” у Раді виступає за реальну боротьбу проти олігархів і категорично проти шоу, в результаті якого не постраждає жоден олігарх.

Євросоюз поки не розглядає питання запровадження санкцій проти українських олігархів, як це рекомендувала у своєму звіті Європейська аудиторська палата.

НАЗК не готова вносити олігархів до реєстру, але якщо президент Володимир Зеленський підпише закон, то доведеться.

За ініціативи голови “Венеціанської комісії” Джанні Букіккіо відбулася телефонна розмова із президентом Володимиром Зеленським щодо ухваленого Радою закону про олігархів. Голова Венеціанської комісії звернувся з проханням надати комісії проголосований текст закону в редакції, підписаній Главою держави, для розгляду та підготовки відповідного висновку.

За словами ексгенеральний прокурор Руслана Рябошапки, ухвалений парламентом закон про олігархів жодним чином не збільшить надходження до бюджету, але надасть президенту Володимиру Зеленському та підконтрольному йому РНБО непередбачені законом повноваження, що є елементом узурпації влади.

Телеканал “Прямий” Петра Порошенка привітав експрезидента зі “вступом” України в ЄС і НАТО. Журналісти використовували фейкові записи трансляцій новин західних телеканалів і ЗМІ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE