Politerno > Україна і світ > НАБУ підозрює Шахова у недекларуванні 13 квартир у Києві, будинків і дачі – на 60 млн

НАБУ підозрює Шахова у недекларуванні 13 квартир у Києві, будинків і дачі – на 60 млн

  • 22 Листопада, 2021
  • 815 Переглядів
  • 0

Народному депутату з групи “Довіра” Сергію Шахову повідомлено про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік на майже 60 мільйонів, серед майна – 13 квартир у центрі Києва. Підозру підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Про це повідомляє НАБУ.

Це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Слідство встановило, що нардеп не вніс до декларації відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов’язаний спільним побутом, має взаємні права та обов’язки та виховує трьох спільних дітей. Також в декларацію не внесено дані про будинок і земельну ділянку, якою фактично, як з’ясувало слідство, нардеп користується.

Йдеться про цивільну дружину Шахова Інну Журбу.

За матеріалами слідства, Шахов не задекларував: 13 квартир в центрі Києва, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб’єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості.

Загалом до декларації нардеп не вніс статки на загальну суму понад 59,5 млн грн.

Нагадаємо, у неділю, 21 листопада, мітингувальники вимагали звільнення голови ОП до 1 грудня. Якщо цього не станеться, вони мають намір оголосити безстрокову акцію за відставку президента.

Як розповів народний депутат (фракція “Слуга народу”), представник президента України у Конституційному суді України Федір Веніславський, повноцінні висновки щодо операції із затримання “вагнерівців” можна буде робити після завершення розслідувань за трьома напрямами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE