Politerno > Україна і світ > Росія не дозволила суду у Гаазі допитувати свого офіцера у справі MH17

Росія не дозволила суду у Гаазі допитувати свого офіцера у справі MH17

  • 8 Грудня, 2021
  • 696 Переглядів
  • 0

Під час розгляду справи про збиття малазійського боїнга рейсу МН17 у Гаазі суддя повідомив, що Росія відмовила у допиті командира 53-ї зенітної бригади в Курську Сергія Мучкаєва.

Про це повідомив головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс під час слухання 8 грудня, якого цитує “Суспільне“.

За словами судді, РФ зазначила, що згідно з Європейською конвенцією про взаємну допомогу в кримінальних справах, держава має право відмовити в такому опитуванні, якщо це може зашкодити державним інтересам.

Російська влада послалася на те, що Мучкаєву заборонено ставити питання щодо військової інформації, бо це може призвести до розкриття цієї інформації, що своєю чергою може завдати шкоди інтересам РФ.

“Відповідний запит щодо можливості опитати Сергія Мучкаєва знову було направлено 3 листопада. Відповідь надійшла 3 грудня. Російська сторона відмовила у можливості опитати Сергія Мучкаєва…

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що опитування Мучкаєва неможливе, тож на цьому додаткове розслідування завершено”, – зазначив Стейнгаюс.

Нагадаємо, у вересні офіційна Москва відмовила у допиті двох обвинувачених у справі про збиття Боїнга МН17 Ігоря Гіркіна і Сергія Дубинського як свідків.

США закликали Росію визнати відповідальність за збиття малайзійського боїнга МН17 над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року.

Як повідомив полковник запасу ЗСУ Роман Червінський, колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, який міг довести причетність Росії до збивання малайзійського Boeing 777 у 2014 році, з території ОРДЛО вивозили у непритомному стані. Разом із ним вдалося спокійно перетнути кілька блокпостів бойовиків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE