Politerno > Україна і світ > Клопотання про арешт Порошенка відкликано – рішення суду

Клопотання про арешт Порошенка відкликано – рішення суду

  • 4 Січня, 2022
  • 1081 Переглядів
  • 0

З Печерського райсуду Києва відкликали клопотання про застосування щодо підозрюваного експрезидента Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, водночас у ДБР, попри рішення суду, це заперечують.  

Згідно з ухвалою, до суду надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління ДБР Максима Дзвоника про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Але до початку розгляду клопотання прокурор подав заяву про повернення клопотання “для доопрацювання”.

Зазначається, що слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження та заяву прокурора про повернення клопотання, дійшов до висновку, що Кримінальним процесуальним законодавством не передбачено повернення клопотання за заявою слідчого/прокурора.

Водночас, він вирішив виходити з принципу диспозитивності кримінального провадження (диспозитивність полягає у вільному використанні сторонами кримінального провадження своїх матеріальних і процесуальних прав – як то права представляти чи не представляти доказ, давати показання чи відмовитись від давання показань, заявляти клопотання чи ні– ред.) і вирішив повернути клопотання.

“Слідчий суддя ухвалив: Повернути прокурору клопотання. Ухвала оскарженню не підлягає”, – зазначено в ухвалі Печерського райсуду від 29 грудня.

Водночас у ДБР вирішили спростовувати повідомлення про відкликання клопотання.

“Державне бюро розслідувань наголошує, що оприлюднена сьогодні інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно п’ятого президента України не відповідає дійсності”, – йлеться на сайті ДБР.

У ДБР наголошують, що “вищевказана… інформація не відповідає дійсності, вказані процесуальні рішення не приймалися”.

У бюро нагадали, що Порошенко підозрюється у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій “Л/ДНР” і що про підозру йому повідомили 20 грудня.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора підготував клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

В.о. генерального прокурора Олексій Симоненко надіслав спікеру парламенту Руслану Стефанчуку офіційний лист із повідомленням щодо підозри екс-президенту та нардепу Петру Порошенку.

29 грудня вранці правоохоронці провели низку обшуків у кількох членів партії “Європейська солідарність” в межах справи про закупівлю вугілля в ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE