Politerno > Україна і світ > ДБР каже, що не арештовувало активи “Прямого” та “5 каналу”

ДБР каже, що не арештовувало активи “Прямого” та “5 каналу”

  • 7 Січня, 2022
  • 631 Переглядів
  • 0

У справі про державну зраду арештували майно експрезидента, лідера “Європейської солідарності”, Петра Порошенка. У ДБР заявили, що у рамках цієї справи на активи телеканалів “Прямий” та “5-ий” арешт не накладався.

Про це повідомило Державного бюро розслідувань.

Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента та лідера “Європейської солідарності” Петра Порошенка у справі про державну зраду. ОГП уточнив, що арештували майно Порошенка, яке йому належить відповідно до даних у держреєстрах.

Після цього пресслужба “Європейської солідарності” розповсюдила заяву про арешт активів телеканалів “Прямий” та “5-ий”, які раніше належали Порошенку.

У свою чергу ДБР це заперечило.

“Очікуваною реакцією стало розповсюдження неправдивої інформації про нібито накладення арешту на активи телеканалів “Прямий” та “5 канал”, власником яких є медіахолдінг “Вільні медіа”, що не відповідає дійсності, оскільки арешт на корпоративні права на вказані канали та їх активи не накладався.

Наголошуємо, що у зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося.

З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що арешт накладено виключно на майно, корпоративні права, власником яких згідно відповідних державних реєстрів є п’ятий Президент України, повноваження якого припинено”, – зазначили в ДБР.

Нагадаємо, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко не зможе повернутися до України, як і обіцяв, у першій половині січня – натомість планує прибути 17 січня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE