Politerno > Україна і світ > ДБР провело обшуки у Коболєва та Переломи – подробиці справи

ДБР провело обшуки у Коболєва та Переломи – подробиці справи

  • 1 Лютого, 2022
  • 852 Переглядів
  • 0

У вівторок ДБР провело обшук у колишнього керівника “Нафтогазу” Андрія Коболєва та в.о. директора Укртрансгазу є Сергія Переломи.

Про це повідомив пресцентр ДБР.

 

За даними ЗМІ, Державне бюро розслідувань проводить обшук вдома у Коболєва. 

Пізніше офіційно в Бюро повідомии, що проводять обшуки у колишнього керівництва НАК “Нафтогаз України”, в офісі АТ “Укртрансгаз” та у керівників приватних підприємств за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень. 

Вказується, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

Слідством перевіряється інформація щодо правомірності повернення “Нафтогазом України” боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому.

У ДБР вказують, що Коболєв на посаді керівника “Нафтогазу України” підписав рішення акціонера АТ “Укртрансгаз” щодо мирових угод без погодження Наглядової ради НАК.

Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу.

За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень.

Бюро зазначає, що обшуки проводять також у керівників приватних підприємств.

Наразі в.о. директора Укртрансгазу є Сергій Перелома.

У ДБР додали, що за даними слідства Коболєв підписав рішення аукціонера “УТГ” щодо мирової угоди, якою було відчужено такий обсяг газу, без погодження з наглядовою радою Нафтогазу.

Нагадаємо, за підозрою у підготовці масових заворушень затримано колишнього полковника поліції Юрія Голубана. Слідчі вважають, що він може бути одним із організаторів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE