Politerno > Україна і світ > Путін про повернення Криму Україною: “Нам що, з НАТО воювати?”

Путін про повернення Криму Україною: “Нам що, з НАТО воювати?”

  • 1 Лютого, 2022
  • 999 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін не побачив у відповідях США і НАТО на російські вимоги щодо безпеки “врахування ключових вимог” своєї країни.

Про це Путін заявив на пресконференції після зустрічі із угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

“Звичайно обговорювалося питання, пов’язане із врегулюванням українського конфлікту… Ми також провели обмін думками щодо російських пропозиції США і НАТО надати довготривалих юридичних гарантій безпеки.

Зазначимо, що уважно аналізуємо отримані 26 січня від США і НАТО письмові відповіді. Але вже зараз зрозуміло, що принципові російські занепокоєння лишилися проігнорованими.

Ми не побачили адекватного врахування трьох наших ключових вимог, що стосуються нерозширення НАТО, відмови від розташування ударних систем озброєння біля кордонів РФ, а також повернення військової інфраструктури блоку до стану 1997 року, коли був підписаний засадничий акт Росія-НАТО”, – зазначив глава Кремля.

Путін знову повторив тезу, що США і НАТО посилаються на норму, що будь-яка країна може обирати собі спосіб захисту. Проте, за його словами, не можна “допускати зміцнення будь-якої безпеки за рахунок безпеки інших держав”.

Путін вважає, що вразі вступу України в НАТО, можливий сценарій, коли Росії доведеться воювати з цим блоком за півострів Крим.

“Тепер кажуть (в НАТО – ред.) наступний крок – це Україна. Її треба прийняти в НАТО. В доктринальних документах України написано, що вони хочуть повернути Крим, в тому числі військовим шляхом…

Уявимо собі, що Україна є членом НАТО зі зброєю і сучасними ударними системами… і починає операцію в Криму… Нам що воювати з блоком НАТО? Хоч хтось про це подумав? Схоже, що ні”.    

Путін вважає, що Крим є “суверенною територією Росії”. Він вкотре повторив, що Україна для США всього лише “інструмент по стримуванню Росії”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE