Politerno > Україна і світ > США ввели нові санкції проти російських олігархів, Британія – проти ще двох

США ввели нові санкції проти російських олігархів, Британія – проти ще двох

  • 3 Березня, 2022
  • 867 Переглядів
  • 0

США ввели санкції проти більшої кількості російських олігархів, прессекретаря Путіна Дмітрія Пєскова та інших.

Під санкції потрапили особи, як збагачуються коштом росіян, просувають своїх близьких на топпосади, а також особи та компанії, які постачають необхідні ресурси для вторгнення Росії в Україну.

Ці особи та члени їхніх родин будуть відключені від фінансової системи США, їхні активи в США будуть заморожені, а їхнє майно буде заблоковано для використання. “Міністерство фінансів поділиться фінансовою розвідкою та іншими доказами, якщо це необхідно, з Міністерством юстиції для підтримки кримінального переслідування та арешту активів”, – повідомили у Байдена.

Штати вводять санкції проти найближчого оточення Путіна. Серед них – Алішер Усманов, один з найбагатших людей Росії. Його власність буде заблоковано для використання в США і громадянами США, включаючи його суперяхту, щойно захоплену Німеччиною, і його приватний літак, один з найбільших приватних літаків Росії. 

Також під санкції потрапив Дмитрій Пєсков, який як речник Путіна є головним постачальником путінської пропаганди. 

Сполучені Штати також введуть візові обмеження для 19 олігархів і 47 членів їхніх сімей і близьких оточення. 

Також під санкції потраплять Микола Токарєв, Борис та Аркадій Ротенберг, Сергій Чемезов, Ігор Шувалов, Євген Пригожин та їхні родини.

Велика Британія запроваджує санкції проти ще двох російських олігархів — Алішера Усманова та Ігоря Шувалова.

Як пише ВВС, родженець Узбекистану Усманов мав комерційні зв’язки із британським футбольним клубом “Евертон”, але вони були призупинені. У цьому клубі віднедавна грає український футболіст Віталій Миколенко.

Усманов наприкінці лютого потрапив до санкцій Євросоюзу.

Шувалов обіймав посаду віцепрем’єра Росії, а зараз є головою російської держкорпорації “ВЕБ.РФ”.

Раніше міністр закордонних справ Ліз Трасс заявляла, що “наближеним до Путіна олігархам не буде куди сховатися” від санкцій Великої Британії.

Нагадаємо, 8 лютого ЄС запровадив санкції щодо речника президента РФ Дмитра Пєскова, а також проти російського підприємця Алішера Усманова, власників консорціуму “Альфа-Груп” Михайла Фрідмана та Петра Авена.

У Телеграм ми повідомляли:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE