Politerno > Україна і світ > Путін завів в Україну вже 90% зібраних військ – у Британії вважають, що війна йде не за його планом

Путін завів в Україну вже 90% зібраних військ – у Британії вважають, що війна йде не за його планом

  • 3 Березня, 2022
  • 1550 Переглядів
  • 0

У США заявили, що кінцевою метою нападу РФ на Україну є захоплення усієї України, у Британії вважають, що війна Путіна йде не за планом.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу у Білому домі, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

“Взяття Києва лишається наміром Путіна”, – підкреслила вона.

Утім, за даними США, у Росії поволі вичерпуються резерви військовослужбовців та техніки, які можна долучити до агресії проти України.

“За даними Пентагону, 90% бойової сили, зібраної навколо України, вже перетнули кордон. Вони також запустили понад 480 ракет”, – заявила Псакі.

Утім, наразі в Білому домі не бачать ознак послаблення агресії, а навпаки, спостерігають її ескалацію.

“Тобто вони продовжують добиватися своєї кінцевої мети – взяття Києва і взяття всієї України” – заявила речниця Білого дому.

У відповідь на заяву Путіна, мовляв, його “спеціальна військова операція” в Україні “іде за планом”, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес висловив протилежну думку. 

Про це міністр сказав в інтерв’ю BBC.

За словами Воллеса, Росія відстає від графіка.

“Незважаючи на жахливі щоденні руйнування та обстріли житлових районів і низки цих міст, українці виходять у денний час, оцінюють свої сили, у деяких випадках відводять їх та продовжують боротися”, – заявив Воллес.

“У Росії накопичується значна кількість не лише загиблих, а й дезертирств і тих, хто здався в полон, знищено значну кількість бронетехніки та техніки”, – додав він.

Він також зазначив, що російські війська не змогли взяти Київ, а також  звернув увагу на погане логістичне планування щодо транспортних засобів та продовольства для військ.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон після розмови з Путіним вважає, що “найгірше ще попереду”.

Під час другого раунду переговорів російська та українська сторони досягли розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення з місць найзапекліших боїв.

США ввели санкції проти більшої кількості російських олігархів, прессекретаря Путіна Дмітрія Пєскова та інших.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE