Politerno > Україна і світ > Із заводу “Азовсталь” евакуювали мирних жителів. ФОТО

Із заводу “Азовсталь” евакуювали мирних жителів. ФОТО

  • 1 Травня, 2022
  • 1008 Переглядів
  • 0

Понад 50 мирних жителів були евакуйовані в неділю з маріупольського металургійного заводу «Азовсталь» до тимчасового центру для переміщених осіб у селі Безіменне у Донецькій області, яке перебуває під окупацією.

Група з близько 40 мирних жителів прибула в неділю до центру тимчасового розміщення після того, як залишила територію заводу «Азовсталь», повідомив фотограф Reuters.

На фотографіях Reuters видно, як мирні жителі прибули в село Безіменне в окупованій Росією Донецькій області, приблизно за 30 км на схід від Маріуполя, на автобусах з українськими номерами.

Пізніше до центру розміщення прибула інша група, чисельністю близько 14 осіб.

Офіційних коментарів чи повідомлень української влади наразі немає.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у четвер у Києві заявив, що ведуться інтенсивні обговорення щодо можливості евакуації “Азовсталі”.

Помічник мера Маріуполя оголосив період тиші до офіційних заяв про евакуацію.

Дві групи мирних жителів покинули житловий масив навколо заводу “Азовсталь” у суботу, повідомило в неділю Міноборони Росії.

На відео, опублікованому міністерством оборони Росії в неділю, видно транспортні засоби з символікою Організації Об’єднаних Націй і Червоного Хреста. Reuters не зміг перевірити відео міністерства оборони.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE