Politerno > Україна і світ > Від лібертаріанства через центризм і досвід КП Китаю до лібералів ЄС: “Слуги” приєдналися до ALDE

Від лібертаріанства через центризм і досвід КП Китаю до лібералів ЄС: “Слуги” приєдналися до ALDE

  • 2 Червня, 2022
  • 517 Переглядів
  • 0

Партія “Слуга народу” стала членом європейської партії “Альянс лібералів і демократів за Європу” (ALDE).

Як пише “Європейська правда”, про це повідомила депутатка Євгенія Кравчук.

“Щойно “Слуга Народу” стала повноправним членом партії “Альянс лібералів і демократів за Європу” (ALDE). Вірю, “Слуга Народу” посилить ALDE так само, як Україна в майбутньому посилить Євросоюз. Партії, що входять в цю політичну родину, є віддані спільним цінностям єдиної Європи – вони дуже нам близькі”, – написала вона у своєму Facebook.

“Слуги” вже з’явилися у переліку партій-учасниць ALDE. З українських партій, представлених у чинному скликанні Верховної Ради, до ALDE входить також “Голос” (з 2020 року). 

У Європарламенті ALDE входить до групи Renew Europe, яка зараз є третьою найбільшою групою і має 103 мандати.

Слід зазначити, що на початку листопада 2019 року новообраний глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко на брифінгу після з’їзду партії заявив, що партійна ідеологія лібертаріанства буде змінена.

За словами Корнієнка, зміна ідеології потрібна для пошуку компромісу всередині партії.

“Це буде щось між ліберальними та соціалістичними поглядами“, – заявив тоді Корнієнко.

Голова фракції СН у Раді Давид Арахамія заявив, що передвиборча заява про лібертаріанство “СН” не була маркетинговим ходом.

Лібертаріанство – це політична філософія, прихильники якої виступають за втілення ідеї індивідуальної свободи та мінімізацію державного апарату. Що аж ніяк не поєднувалося з формуванням у Верховній Раді монокоаліції “Слуги народу” та посиленням держрегулювання в багатьох галузях.

У липні минулого року у відносинах України та Китаю несподівано намітилося потепління. У команді президента Володимира Зеленського заговорили про поглиблення співпраці з Пекіном і навіть про переймання управлінського досвіду Комуністичної партії Китаю (КПК) – правлячої сили в Піднебесній.

Нагадаємо, на думку глави Інтерполу, надіслана в Україну зброя після вторгнення Росії потрапить у світову тіньову економіку та в руки злочинців після завершення війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE