Politerno > Україна і світ > У Херсоні вибухнув автомобіль ще одного колаборанта

У Херсоні вибухнув автомобіль ще одного колаборанта

  • 24 Червня, 2022
  • 535 Переглядів
  • 0

В захопленому росіянами Херсоні невідомі підірвали автомобіль представника окупаційної адміністрації області, за попередніми даними, він загинув.

Про це повідомили російські пропагандистські видання “РИА Новости“, ТАССRT та джерела “Української правди”.

Вранці 24 червня російські ЗМІ повідомили, що у Херсоні вибухнув автомобіль.

За даними “Української правди”, ця машина належала місцевому колаборанту Дмитру Савлученку, який був функціонером молодіжної організації “Нова Русь”. За попередніми даними, людина, яка перебувала в машині, загинула.

Російські ЗМІ також повідомляють, що внаслідок замаху, ймовірно, загинув так званий голова управління сім’ї, молоді та спорту проросійської військово-цивільної адміністрації Савлученко.

Про загибель Савлученка повідомив і український журналіст Денис Казанський у Telegram. Він також опублікував фото з місця події.

За словами Казанського, Савлученко був членом партії обвинуваченого в держзраді Віктора Медведчука і довгі роки відкрито займався в місті антиукраїнською діяльністю. 

Журналіст припустив, що колаборанта могли ліквідувати українські спецслужби, але зазначив, що не можна виключати і варіант кримінальних розбірок. 

За даними Казанського, зараз на окупованих територіях йде “скажений розподіл награбованого добра – різні угруповання борються за вивезення краденого зерна, вигадують різні “жовті перепустки” для фермерів, мародерствують на захоплених підприємствах”.

Як повідомлялося, 22 червня з’явилася інформація про вибухи автівок колишнього керівника місцевої автостанції ставленика окупантів у Чорнобаївці в якості “голови ОВА” Юрія Турульова та екснардепа-колаборанта Євгена Ковальова. 

Того ж дня, начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль нардепа-зрадника Олексія Ковальова на Херсонщині був підірваний.

Нагадаємо, як пише Politico, Іван Баканов був призначений на свою посаду для оновлення суперечливої ​​Служби безпеки України, але після низки невдач і втрати Херсона впав у немилість президента Зеленського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE